Vermicelli Kunafa Rolls Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Research Content

The most famous dessert from Middle East vermicelli kunafa rolls is here to try this Eid. A well balance of sweetness and crisp makes this recipe more appealing. Try this vermicelli kunafa rolls recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add flour, corn flour, salt, oil and water as required. Blend until you get a smooth medium consistency paste.

2 .
Pour the mixture in a piping bag and cut a small hole.

3 .
Heat a pan once pan is heated start making rounds with piping bag on it, on low flame. Just cook it for few seconds and remove from pan. Repeat the process until you get desired amount of dough rings to make roll ups.

4 .
When your dough is ready, spread the rings on your board and add cottage cheese on top.

5 .
Roll it down finely giving it a small roll like shape and bind it with water.

6 .
Put these roll ups on your greased baking tray and bake it for 15 to 20 minutes until light golden brown. Remove from oven and cool them on room temperature.

7 .
In a pan add sugar, water, lemon juice and cardamom powder. Cook for about 10 minutes on medium flame until it gets thicker. Take it off.

8 .
Drizzle the prepared sugar syrup over baked kunafa roll up and sprinkle pistachios.

9 .
Your tasty Vermicelli Kunafa Rolls ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک بلینڈر میں میدہ، نمک، کھانے کا تیل اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

2 .
اب اس مکسچر کو پائپنگ میں ڈال کر چھوٹا سا سوراخ بنا لیں۔

3 .
پھر توا گرم کریں اور ڈو کو پائپنگ بیگ سے گول دائروں کی شکل میں توے پر ڈال دیں۔اب کچھ سیکنڈز کے لئے پکائیں اور چولہے سے اتار لیں۔رول بنانے کے لئے حسبِ ضرورت رنگز بنالیں۔

4 .
جب آپ کی ڈو تیار ہوجائے تو رنگز کو بورڈ پر پھیلا دیں اور اس پر کوٹیج چیز ڈال دیں۔

5 .
اب اس کو بیل کر اس کی گول شکل بنا لیں اور ہلکا ہلکا پانی لگا کر بند کردیں۔

6 .
پھر ان رول اپس کو گریس کی ہوئی بیکنگ ٹرے میں رکھیں اور پندرہ سے بیس منٹ لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک بیک کرلیں۔اب اوون سے نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔

7 .
ایک پین میں چینی، پانی، لیموں کا رس اور الائچی پاؤڈر ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر دس منٹ پر پکائیں اور چولہا بند کردیں۔

8 .
بیک کئے ہوئے کنافے پر تیار کیا ہوا شوگر سیرپ ڈالیں اور اس پر پستہ چھڑک دیں۔

9 .
مزیدار کنافہ رولز تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW