Recipes

More

White Chocolate Mocha Cake Recipe

White Chocolate Mocha Cake Recipe

  • PREP TIME
    45
  • COOK TIME
    120
  • SERVING
    5

Presenting you White Chocolate Mocha Cake, an ultimate treat and delightful recipe to celebrate this new year. The creamy and spongy texture of this delicious cake will melt in your mouth like anything. Make this joyous occasion memorable with this creamy treat. Try out this White Chocolate Mocha Cake today and let us know your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Egg Yolk Mixture:
Ingredients for Egg White Mixture:
Ingredients for Sponge:
Ingredients for Coffee Mixture:
Ingredients for Frosting:
Ingredients for Mocha Filling:
Ingredients for Coffee Syrup:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add egg yolks, sugar, coffee, vanilla essence and beat until fluffy and pale in color. Set aside.

2 .
In a bowl add egg whites, sugar and beat until fluffy and soft peaks form. Set aside.

3 .
In the egg white mixture, add flour, baking powder, egg yolk mixture and mix it well.

4 .
Transfer the mixture to a greased cake mold lined with butter paper. Bake it in a preheated oven at 160°C for 20-25 mins. Take it out of the oven. Let it cool at room temperature and remove from the cake mold. Set aside.

5 .
In a bowl add coffee, milk and mix it well. Your Coffee Mixture is ready.

6 .
In a bowl add whipping cream, melted white chocolate and whip until fluffy and stiff peaks form. Add coffee mixture and mix it again. Your Frosting is ready. Divide it into 2 parts and set aside.

7 .
In a bowl add half of prepared frosting, cocoa powder, walnuts and mix well. Your Mocha Filling is ready.

8 .
In a bowl add leftover coffee mixture, milk, icing sugar and mix well. Your coffee syrup is ready.

9 .
Take the prepared sponge and remove the rough top. Now cut the sponge into 2 discs. You should have 4 sponge discs in total. Now place a sponge disc on cake board, brush coffee syrup over it and spread mocha filling.

10 .
Place another sponge disc, brush coffee syrup, spread mocha filling, walnuts. Place a sponge disc over them. Brush coffee syrup and spread mocha filling. Lastly add another sponge disc, brush coffee syrup and do icing with prepared frosting all over the cake.

11 .
Decorate it with remaining frosting, coffee beans, chocolate shavings and serve. Your White Chocolate Mocha Cake is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
انڈے کی زردی کا مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے کی زردی، چینی، کافی اورونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

2 .
انڈے کی سفیدی کا مکسچربنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے کی سفیدی اور چینی ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

3 .
سپنج بنانے کے لئے انڈے کی سفیدی کے مکسچر میں میدہ، بیکنگ پاؤڈراور انڈے کی زردی کا مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب کیک مولڈ کو گریس کرکے اس میں بٹر پیپر رکھیں اور مکسچر ڈال دیں۔پھر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ کے درجہ حرارت پر بیس سے پچیس منٹ بیک کر لیں۔اب اوون سے نکا ل کر ٹھنڈا ہونے دیں۔

5 .
کافی مکسچربنانے کے لئے ایک باؤل میں کافی اور دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ کافی مکسچر تیار ہے۔

6 .
فروسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم اور پگھلی ہوئی سفید چاکلیٹ ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔اب اس میں کافی مکسچر ڈال کر دوبارہ اچھی طرح مکس کریں۔ فروسٹنگ تیار ہے۔دو حصوں میں تقسیم کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
موچا فلنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں آدھی تیار فروسٹنگ، کوکو اپاؤڈراور اخروٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ موچا فلنگ تیار ہے۔

8 .
کافی سیرپ بنانے کے لئے ایک باؤل میں بچی ہوئی کافی مکسچر، دودھ اور آئسنگ شوگر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ کافی سیرپ تیار ہے۔

9 .
اسمبلنگ کے لئے تیارا سپنج لیں اوراوپر سے برابر میں کاٹ لیں۔ اب اسپنج کو دو ڈسکس میں کاٹ لیں۔ آپ کے پاس کل چار سپنج ڈسکس ہونی چاہئیں۔ اب کیک بورڈ پر اسپنج ڈسک رکھ کر اس پر برش سے کافی سیرپ لگا کر موچا فلنگ پھیلائیں۔

10 .
اب اس پر ایک اور سپنج ڈسک رکھ کر برش سے کافی سیرپ لگائیں اور موچا فلنگ، اخروٹ پھیلائیں۔پھر ان پر اسپنج ڈسک رکھ کر کافی سیرپ لگائیں اور موچا فلنگ پھیلا دیں۔آخر میں ایک اور اسپنج ڈسک رکھ کربرش سے کافی مکسچر لگائیں اور کیک کے چاروں طرف تیار فروسٹنگ لگا دیں۔

11 .
اب اسے بچی ہوئی فروسٹنگ، کافی بینز اور چاکلیٹ شیونگ سے سجائیں۔مزیدار وائٹ چاکلیٹ موچا کیک تیار ہے۔

Recipe Tips