Zinger Paratha Roll Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Research Content

Food cravings in this quarantine are seriously major, so here is this zinger paratha roll recipe for you. Make zinger like a professional by following these simple steps and results will amaze you. Do give this Zinger Paratha Roll recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix ginger garlic paste, lemon juice, cumin powder, coriander powder, red chili flakes and salt. Cut chicken thigh pieces into thin pieces, coat them well and marinate for 30 to 40 minutes. Then start crumbing.

2 .
In flour mix corn flour, white pepper, salt, garlic powder and ginger powder.

3 .
Coat marinated chicken in flour mix; then dip in cold water for 2 to 3 seconds then again coat in flour mix.

4 .
Heat oil in a deep pan and fry chicken pieces on medium low flame until light golden brown and crispy. Your chicken pieces are ready set aside.

5 .
In a bowl add ketchup, mayo, vinegar, chili garlic sauce, salt and red chili flakes. Mix all these ingredients well and your zinger sauce is ready. Set aside.

6 .
In a blender add plum and make a fine paste. Then add tamarind and make fine paste of it too. In a pan add tamarind pulp, plum pulp and cook for 2 to 3 minutes. Then add salt, sugar, chili flakes, cumin powder and cook until thicken. Set aside.

7 .
Take paratha spread mayonnaise, green chutney on it evenly. Place prepared zinger pieces on top, then top it with onion and ice burg. Lastly drizzle zinger sauce on top. Roll it and serve with plum chutney.

8 .
Enjoy your tasty crispy Zinger Paratha Roll.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں ادر ک لہسن پیسٹ، لیموں کا رس، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کٹی لال مرچیں اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔ اب چکن تھائی پیسیز کو باریک باریک کاٹ کرتیس سے چالیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔

2 .
ایک باؤل میں میدہ، سفید مرچ، نمک، لہسن پاؤڈر اور ادر ک پاؤڈر کو اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
اب میرینیٹ کیے ہوئے چکن کو اس مکسچر میں کوٹ کرکے ٹھنڈے پانی میں دو سے تین سیکنڈ ڈِپ کرکے دوبارہ میدہ مکسچر میں کوٹ کریں۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے چکن پیسز کو ہلکی درمیانی آنچ پر فرائی کر لیں، چکن پیسیز تیار ہیں۔

5 .
ایک باؤل میں کیچپ، مایونیز، سرکہ، چِلی گارلک سوس، نمک اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، زنگر سوس تیار ہے۔

6 .
ایک بلینڈر میں آلو بخارا ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرکے پیسٹ بنا لیں۔اب املی کو بھی اچھی طرح بلینڈ کرکے پیسٹ بنا لیں۔پھر ایک پین میں املی کا گودا اور آلو بخارے کا گودا ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں نمک، چینی، کٹی لال مرچیں اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح پکائیں جب تک چٹنی گاڑھی ہوجائے۔

7 .
ایک پراٹھا لیں اس پر مایونیز اور سبز چٹنی اچھی طرح پھیلا لیں۔اب اس پر تیار کئے ہوئے زنگر پیسیز، پیاز اور بند گوبھی رکھیں۔پھر آخر میں اس پر زنگر سوس ڈالیں اور رول کرکے آلو بخارے کی چٹنی کے ساتھ سرو کریں۔

8 .
مزیدار زنگر پراٹھا رول تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW