Recipes

More

Katori Chaat Recipe

Katori Chaat Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    5

Learn how to make crispy edible bowls (katoris) and fill them with a flavorful chickpea, potato, and yogurt chaat filling. Perfect for a party appetizer or a fun weeknight meal!

 Ingredients

Ingredients for Katori Preparation
Ingredients for Green Chutney
Ingredients for Imli Chutney
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, cumin seeds, water and knead a soft dough. Cover it with cling film and Let it rest for 15-20 mins.

2 .
Now take the prepared dough and divide it into 8 equal parts. Roll out each part into flat circle with a rolling pin.

3 .
Now place a steel bowl on the dough and wrap the dough around the bowl properly. Cut the extra edges.

4 .
Now deep fry the katori wrapped dough until golden brown and crispy. Remove the bowl from the dough and invert the katori on the oil. Deep fry it from the inside of the katori and set aside.

5 .
In a jar add green coriander, mint leaves, green chilies, cumin seeds, salt, water and blend it well.

6 .
In a bowl add Nestlé MilkPak Yogurt and 2 tbsp of prepared chutney. Mix it well and set aside.

7 .
In a pan heat tamarind pulp, sugar, chaat masala, black salt, salt, red chili powder and cook for 1-2 mins.Add slurry and cook until it thickens. Set aside.

8 .
In a bowl add chickpeas, potatoes, green chilies, onion, green coriander, chaat masala, tomatoes, lemon juice and mix it well.

9 .
Take the prepared katori and add this chana chaat in it. Drizzle mint raita, imli chutney on it and garnish it with pomegranate and sev.Katori Chaat is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کٹوری بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، زیرہ اورپانی ڈال کر نرم آٹا گوندھ لیں پھر اسے کلنگ فلم سے ڈھانپ کر پندرہ سے بیس منٹ تک چھوڑ دیں۔

2 .
اب تیار آٹا ے کو آٹھ برابر حصوں میں تقسیم کرکے رولنگ پن کے ساتھ ہر حصے کو فلیٹ دائرے میں رول کریں۔

3 .
پھراس آٹے پر سٹیل کا پیالہ رکھ کرپیالے کے گرد آٹے کو اچھی طرح لپیٹ دیں اور اضافی کناروں کو کاٹ دیں۔

4 .
اب کٹوری میں لپٹے ہوئے آٹے کو گولڈن براؤن اور کرسپی ہونے تک ڈیپ فرائی کرکے کٹوری کو ہٹا دیں اورآٹے کی کٹوری کو اندر سے ڈیپ فرائی کر کے ایک طرف رکھ دیں۔

5 .
ہری چٹنی بنانے کے لئے ایک جار میں ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، ہری مرچ، زیرہ، نمک اورپانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

6 .
پھرایک پیالے میں نیسلے ملک پیک دہی اور 2تیارہری چٹنی ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کر کے ایک طرف رکھ دیں۔

7 .
املی کی چٹنی بنانے کے لئی ایک پین میں املی کا گودا، چینی، چاٹ مصالحہ، کالا نمک، نمک اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں۔پھر اس میں گارا ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

8 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک باؤل میں چنے، آلو، ہری مرچ، پیاز، ہرا دھنیا، چاٹ مصالحہ، ٹماٹراورلیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
پھر تیارکٹوری میں یہ چنا چاٹ ڈال کرپودینہ کارائتہ،املی کی چٹنی ڈال، انار اور سیو سے گارنش کریں۔کٹوری چاٹ تیار ہے۔

Recipe Tips