Recipes

More

Chicken Mandi Recipe

Chicken Mandi Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Elevate your Eid feast with the tantalizing aroma of our Chicken Mandi recipe. Celebrate Eid in true Arabian style with our flavorful Chicken Mandi recipe and share your feedback

 Ingredients

Ingredients for Steamed Chicken
Ingredients for Nuts Pulao

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take whole chicken and cut it into 2 halves. Prick holes in it with the fork. Set aside.

2 .
To prepare marinade, in a bowl add red chili powder, crushed coriander seeds, cumin powder, paprika, cinnamon powder, salt, lemon juice, saffron, and oil and mix it well.

3 .
Pour this prepared marinade over the chicken and marinate for 2-3 hours.

4 .
In a steamer add water and bring it to a boil. Now place the marinated chicken in its cover and steam over low flame 30-35 mins. Set aside and reserve the water in the steamer for later use.

5 .
In a pot heat oil and add onion, cumin seeds, star anise, and sauté for a minute.

6 .
Add raisins, and sauté for another minute. Add the leftover water of chicken and bring it to a boil. Add salt and mix it well.

7 .
Add soaked rice and cook until 80% water dries out.

8 .
Now add cashew nuts, and almonds and cover and steam over low flame for 10-12 mins.

9 .
Your Chicken Mandi is ready. Serve this rice with steamed chicken.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن سٹیم کرنے کے لئے ثابت چکن کو دوحصوں میں کاٹ کر اس میں کانٹے سے سوراخ کریں.

2 .
اب میرینیٹ تیار کرنے کے لیے ایک باؤل میں میں لال مرچ پاؤڈر، پسا ہوا دھنیا، زیرہ پاؤڈر، پیپریکا، دار چینی پاؤڈر، نمک، لیموں کا رس، زعفران اورکھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھراس تیار میرینیٹ کو چکن پر ڈال کر دو سے تینگھنٹے کے لیے میرینیٹ کریں۔

4 .
اب ایک سٹیمر میں پانی ڈال کر ابال لیں پھر اس میں میرینیٹ کیا چکنڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر تیس سے پیتس منٹ تک ہلکی آنچ پرسٹیم دیں۔اور پھرسٹیمر کا پانی بعد کے استعمال کے لئے محفوظ کریں۔

5 .
نٹس پلاؤبنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز، زیرہ بادیان کا پھول ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں۔

6 .
پھراس میں کشمش ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں اور اس میں چکن کا بچا ہوا پانی ڈال کر ابال لیں پھر نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

7 .
اب اس میں بھیگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصدپانی خشک ہونے تک پکائیں۔

8 .
پھر اس میں کاجو، اور بادام ڈال کر ڈھک کر ہلکی آنچ پردس سے پندرہ منٹ تک دم دیں۔

9 .
چکن منڈی تیار ہے۔

Recipe Tips