Recipes

More

Achari Chicken Recipe by SooperChef

Achari Chicken Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Dive into a world of bold flavors with our Achari Chicken – where spice meets perfection! 

 Ingredients

Ingredients for Achari Masala
Ingredients for Chicken Achari

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a grinder add fennel seeds, cumin seeds, fenugreek seeds, coriander seeds and grind them. Do not grind them into fine powder.

2 .
Now transfer the ground masala into a bowl and add nigella seeds, red chili flakes, red chili powder, salt, turmeric powder and mix it well. Reserve 2 tbsp of this dried masala for later use.

3 .
Add lemon juice and mix it well. Your Achari Masala is ready.

4 .
Take the green chilies and deseed them.Now fill them with stuffed green chilies and set aside.

5 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until translucent.Add chicken and cook until chicken changes color.

6 .
Add tomato puree, dried achari masala, red chili powder, turmeric powder, salt and cook for 5-10 mins.

7 .
Cover and cook until chicken is fully done. Add yogurt and cook until oil separates.

8 .
Add stuffed green chilies and cover and cook for 1-2 mins.

9 .
Dish it out and garnish it with green coriander. Your Chicken Achari is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اچاری مصالحہ بنانے کے لئے ایک گرائنڈر میں سونف، زیرہ، میتھی اوردھنیا ڈال کردردرہ پیس لیں۔

2 .
اب اس کو ایک باؤل میں ڈال کرکلونجی، کُٹی لال مرچ، لال مرچ پاؤڈر، نمکاورہلدی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھراس میں سے دوچمچ بعد میں استعمال کے لیے محفوظ کر لیں۔

3 .
پھراس میں لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اچاری مصالحہ تیار ہے۔

4 .
بھری ہوئی ہری مرچیں بنانے کے لئے ہری مرچیں کو درمیان سے کاٹ کر بیج نکال لیں اور اس میں اچاری مصالحہ بھر کر ایک طرف رکھ دیں۔

5 .
چکن اچاری مصالحہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں پھر اس میں چکن ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائے

6 .
اب اس میں ٹماٹرکی پیوری، خشک اچاری مصالحہ، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈراورنمکڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔

7 .
پھر اسے ڈھک کر چکن پکنے تک پکا لیں اور دہی ڈال کرکھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

8 .
اب اس میں بھری ہوئی ہری مرچیں ڈال کر ڈھک دیں اور ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

9 .
چکن اچاری تیار ہے۔ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips