Recipes

More

Authentic Chinese Chicken & Egg Fried Rice Recipe by Sooperchef

Authentic Chinese Chicken & Egg Fried Rice Recipe by Sooperchef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

Master the art of authentic Chinese cuisine with this delectable recipe for succulent Chinese chicken paired perfectly with flavorful egg-fried rice! 
Dive into a world of savory goodness – your taste buds won't want to miss this culinary adventure! 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination
Ingredients for Chinese Chicken Sauce
Ingredients for Chinese Chicken Gravy
Ingredients for Egg Fried Rice

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add boneless chicken, corn flour, soya sauce, egg, black pepper, salt, and oil and mix it well and set aside for 10-15 minutes.

2 .
Deep fry marinated chicken until 80% done.

3 .
In a bowl, add chili garlic ketchup, sesame oil, brown sugar, dark soya sauce, black pepper, salt, hot sauce and mix it well, and set aside.

4 .
In a pan add oil and garlic and sauté for a minute add fried chicken, red chilies, and prepared sauce and cook for a minute.

5 .
Now add chicken stock when it starts boiling add slurry and cook until thickens add green onion and sesame seeds and mix it well.

6 .
In a pan heat oil, eggs, and food color and cook it well until scrambled. And set aside.

7 .
In a pan add oil and garlic and sauté for a minute add capsicum and carrot fry for a minute.

8 .
Now add boiled rice mix it well add salt and black pepper Cook for a minute sprinkle green onion and eggs and give it a good mix.

9 .
Your Chinese Chicken with Egg Fried Rice is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں بونلیس چکن، کارن فلور، سویا سوس، انڈا، کالی مرچ، نمک اورکھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے دس سے پندرہمنٹ کے لیے ا یک سائیڈپررکھ دیں۔

2 .
اب میرینیٹ کیے ہوئے چکن کو اسی فیصدپکنے تک ڈیپ فرائی کرلیں۔

3 .
چائنیز سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں چلی گارلک کیچپ، تل کاتیل، براؤن شوگر، ڈارک سویا سوس، کالی مرچ، نمکاور ہاٹ سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے ا یک سائیڈپررکھ دیں۔

4 .
چکن گریوی بنانے کے لئیایک گرم پین میں کھانے کا تیل اور لہسن ڈال کر ایک منٹ تک ساتے کریں پھر اس میں چکن، لال مرچیں اور تیار چائنیز سوس ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں چکن سٹاک ڈال کرابالیں پھر اس میں سلری ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکا لیں پھرہری پیاز اور تل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
فرائیڈ ایگ بنانے کے لئے ایک گرم پین میں کھانے کاتیل، انڈے اور کھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کرپکا لیں اور ا یک سائیڈپررکھ دیں۔

7 .
ایگ فرائیڈ رائس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل اور لہسن ڈال کر ایک منٹ کے لیے ساتے کریں پھراس میں شملہ مرچ اور گاجر ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں۔

8 .
اب اس میں ابلے ہوئے چاول ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں نمک اور کالی مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں آخرمیں ہری پیاز اورفرائیڈ ایگ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
چائنیز چکن ود ایگ فرائیڈ رائس تیار ہے۔

Recipe Tips