Recipes

More

Beef Masala Gravy Recipe

Beef Masala Gravy Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    6

This delicious and appetizing Beef Masala Gravy is a special family feast recipe. Aromatic Beef Masala Gravy is going to be your favourite recipe. Try it out and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat oil in a wok and add onion, deep fry them until golden brown and crispy. Strain and set aside.

2 .
In a grinder add coriander seeds, green cardamom, cinnamon stick, cloves, cumin seeds, bay leaf, fennel seeds, coconut powder, black peppercorns, red chilies, tatri and grind until fine powder is formed. Set aside.

3 .
In a bowl add yogurt, ginger garlic paste, salt, red chili powder, coriander powder, turmeric, korma masala, cashew nut paste. Mix them well and aside.

4 .
In a pot heat oil, add bay leaf, black peppercorns, cumin seeds, green cardamom, star anise and cook for a minute.

5 .
Add beef and cook until color changes. Add prepared yogurt paste and cook for 4-5 minutes. Add green chilies .

6 .
Add water and bring it to boil. cover with lid and cook on low flame for 40-45 minutes or until meat gets tender. Add more water if needed to reach the desired consistency of korma.

7 .
Add mace powder, nutmeg powder, dried fenugreek, kewra essence and cook for 2-3 minutes. Add crushed fried onion, and cook for 4-5 minutes.

8 .
Dish it out, garnish with coriander and ginger and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تلا ہوا پیاز بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر گولڈب براؤن اور کرسپی ہونے تک پکائیں۔

2 .
مصالحہ بنانے کے لئے ایک گرینڈ ر میں سوکھا دھنیا، سبز الائچی، دار چینی اسٹک، لونگ، ذیرہ، تیز پتا، سونف، کوکونٹ پاؤڈر، ثابت کالی مرچیں، سرخ مرچیں اور ٹاٹری ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

3 .
یوگرٹ پیسٹ بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی، قورمہ مصالحہ اور کوجو پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

4 .
بیف مصالحہ گریوی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیز پتا، ثابت کالی مرچیں، ذیرہ، سبز دھنیا اور بادیان ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں بیف ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں اور پھر یوگرٹ پیسٹ ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں اور سبز مرچیں ڈال دیں۔

6 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور ڈھکن سے ڈھک کرہلکی آنچ پر چالیس سے پنتالیس منٹ یا گوشت گلنے تک پکائیں (اگر ضرورت ہوتو پانی اور ڈالیں)۔

7 .
اب اس میں جاوتری پاؤڈر، جائفل پاؤڈر، خشک میتھی اور کیوڑا ایسنس ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں کٹا اور تلا ہوا پیاز ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

8 .
دھنیے اور ادرک سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips