Recipes

More

Bhuna Keema with Tandoori Aloo Recipe

Bhuna Keema with Tandoori Aloo Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Bhuna Keema with Tandoori Aloo is an ideal combination to try this weekend. Experience the real magic of your meal with Coca-Cola and make your family time special.
Visit www.sooperchef.pk/coca-cola and catch the weekend meal recipes.

 Ingredients

Ingredients for Bhuna Keema:
Ingredients for Tandoori Aloo:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add oil, beef mince, ginger garlic paste, tomatoes, onion, red chili powder, turmeric powder, salt, cumin powder, coriander powder, water and cook for 2-3 minutes.

2 .
Now cover and cook for 20-25 minutes on medium low flame.

3 .
Take off lid and cook until water dries out. Add ghee, garam masala powder and cook for 5 minutes on high flame. Add yogurt and mix well. Cover and cook for 3-4 minutes.

4 .
Garnish it with green chilies, coriander, ginger and your bhuna keema is ready.

5 .
In a pot heat water and boil the potatoes until half done. Set aside and let them cool at room temperature.

6 .
Transfer the boiled potatoes in a bowl and add yogurt, ginger garlic paste, salt, lemon juice, red food color, Oil, Turmeric powder, red chili powder, coriander powder, cumin powder, amchoor powder, carom seeds and marinate them.

7 .
Give them coal smoke for 1 minute and marinate for 1 hour.

8 .
Now in a pan heat oil and add marinated potatoes. Cook for 4-5 minutes.

9 .
Sprinkle green coriander on top and serve with Bhuna keema and roti.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بھنا قیمہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل، بیف قیمہ، ادرک لہسن پیسٹ، ٹماٹر، پیاز، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور پانی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

2 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر بیس سے پچیس منٹ پکائیں۔

3 .
پھر ڈھکن اتار کر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔اب اس میں گھی اور گرم مصالحہ پاؤڈر تیز آنچ پر پانچ منٹ پکائیں۔اب دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور تین سے پانچ منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس پر سبز مرچیں، دھنیا اور ادرک سے گارنش کریں۔

5 .
تندوری آلو بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں آلو آدھے پکنے تک ابال لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
ایک دوسرے باؤل میں ابلے ہوئے آلو، دہی، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، لیموں کا رس، سرخ کھانے کا رنگ، کھانے کا تیل، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، آمچور پاؤڈر اور اجوائن ڈال کر میرینیٹ کر لیں۔

7 .
اب کوئلے سے ایک منٹ دھواں دیں اور ایک گھنٹہ میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔

8 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کئے ہوئے آلو ڈالیں اور چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

9 .
اب اس پر سبز دھنیا چھڑک کر بھنے قیمے اور روٹی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips