Recipes

More

Bread Vada Pav Recipe

Bread Vada Pav Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Delicious Indian Street food Bread Vada Pav is here to fill our hunger. Filled with tangy sauces this is a treat to the taste buds. Do try Bread Vada Pao Pakoda Recipe today and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat oil in a pan and add garlic, saute until garlic turns slightly brown. Take off flame and set aside on a tissue.

2 .
Now on the same pan add coconut and cook until golden brown in color.

3 .
Now transfer the toasted coconut to a blender, add toasted garlic, salt, red chili powder, water and grind well to make chutney. Set aside.

4 .
In a blender add coriander, green chilies, garlic, cumin, sugar, lemon juice, water and blend until fine paste is formed. Chutney is ready, set aside.

5 .
Heat water in a deep pan and boil potatoes in it, peel them and cut in cubes. Set aside.

6 .
Heat oil in a pan and add mustard seeds, once they start to pop, add curry leaves, ginger garlic paste, green chilies and cook for 1-2 minutes. Now add boiled potatoes and cook for 1 minute.

7 .
Now transfer the cooked potatoes in a bowl and mash them, add turmeric, salt, coriander and mix well. Set aside.

8 .
Add gram flour in a large bowl, add turmeric, salt, baking soda, water and mix it well. Batter is ready, set aside.

9 .
Cut 2 bread slices in round shape, apply garlic chutney and green chutney on each and make a sandwich.

10 .
Take the potato mixture in palm of your hand and flatten it, place the prepared sandwich on it, add potato mixture on top and make round tikki shape. Dip in liquid batter.

11 .
Now fry it on low medium flame until light golden in color. Take off flame.

12 .
Your tasty Vada Pav is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گارلِک چٹنی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر براؤن ہونے تک پکا لیں۔

2 .
اب اسی پین میں کھوپرا ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکا لیں۔

3 .
پھر اس کھوپرا کو ایک بلینڈر میں ڈال کر اس میں فرائی کیا ہوا لہسن، نمک، لال مرچ پاؤڈر اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔گارلِک چٹنی تیار ہے۔

4 .
سبز چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں دھنیا، سبز مرچیں، لہسن، ذیرہ، چینی، لیموں کا رس اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔سبز چٹنی تیار ہے۔

5 .
وڑ ا بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں آلو ؤں کو ابال لیں اور چھیل کر کاٹ لیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں سرسوں کے بیج، کڑی کے پتے، ادرک لہسن پیسٹ اور سبز مرچیں ڈال کر ایک سے دو منٹ پکا لیں اور ابلے ہوئے آلو ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔

7 .
پھر ایک باؤل میں پکے ہوئے آلوڈال کر میش کر لیں۔ اب اس میں ہلدی، نمک اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

8 .
لیکوڈ بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، ہلدی، نمک، بیکنگ سوڈا اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔لیکوڈ بیٹر تیار ہے۔

9 .
اسمبلنگ کے لئے بریڈ سلائسز کو گول شکل میں کاٹ کر اس پر گارلِک چٹنی اور سبز چٹنی لگاکر سینڈ وچ بنا لیں۔

10 .
اب پٹاٹو مکسچر کو اپنے ہاتھوں میں پھیلا لیں اور تیار کیا ہوا سینڈوچ رکھ کر دوبارہ آلوؤں کا مکسچر رکھ کر ٹِکی کی شکل بنا لیں اور اس پر لیکوڈ بیٹر لگائیں۔

11 .
پھر ان کو ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

12 .
مزیدار وڑا پاؤ ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips