Recipes

More

Butter Chicken Bombs Recipe by SooperChef

Butter Chicken Bombs Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    4

Try out these utterly delicious Butter Chicken Bombs, a perfect partner to your tea. Make these crispy on the outside and saucy on the inside Butter Chicken Bombs and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Puree
Ingredients for Mince Marination
Ingredients for Butter Chicken Bombs

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil and add onion, garlic, ginger, green chilies, cashew nuts, cumin seeds and cook for 1-2 minutes.

2 .
Add tomatoes, salt and cook for another 1-2 mins. now add water and cook until veggies get soft.

3 .
Transfer them to a blender and blend until puree has formed. Set aside.

4 .
In a bowl add chicken mince, ginger garlic paste, red chili powder, coriander powder, black pepper powder, salt, and green coriander and mix it well.

5 .
Now give this mince coal smoke for 1-2 mins and refrigerate it for 30 mins.

6 .
In a pan heat oil and butter. Add red chili powder and coriander powder and cook for a few seconds.Add Prepared Puree and mix it well. Add cumin powder, dried fenugreek, and salt. Mix it well.

7 .
Add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook for 1-2 mins. Let it cool at room temperature and transfer this mixture to a rectangular mold.

8 .
Freeze this mixture for 5-6 hours.Now cut the frozen mixture into cubes.

9 .
Take the marinated mince in the palm of your hands, place the prepared cube on it and cover the mince around it to make a ball shape.

10 .
Coat these balls in flour, dip in beaten eggs and then coat again with bread crumbs.

11 .
Deep fry these balls until fully done and golden brown. Butter Chicken Bombs are ready


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیوری بنانے کے لئے ایک پین میں تیل گرم کریں اور اس میں پیاز، لہسن، ادرک، ہری مرچ، کاجواورزیرہ ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

2 .
اب ٹماٹراورنمک ڈال کر مزید ایک دومنٹ تک پکائیں پھر پانی ڈال کر سبزیاں نرم ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب انہیں بلینڈر میں ڈال کر پیوری بنا لیں۔

4 .
قیمے کی میرینیشن بنانے کے لئے ایک پیالے میں چکن کا قیمہ، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، اور ہرا دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
پھر اس قیمے کو دو سے تین منٹ کے لیے کوئلے کا دھواں دیں اور تیس منٹ کے لیے فریج میں رکھیں۔

6 .
بٹر چکن بومب بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل اور مکھن گرم کریں پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں پھراس میں تیارکی ہوئی پیوری ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اب زیرہ پاؤڈر، خشک میتھی اور نمک ڈال کراچھی طرح مکس کریں۔

7 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں پھر اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں اور ایک مستطیل سانچے میں ڈال دیں۔

8 .
پھراس مکسچر کوپانچ سے چھ گھنٹے تک فریز کرلیں۔اب جمے ہوئے مکسچر کو کیوبز میں کاٹ لیں۔

9 .
پھراپنی ہتھیلی میں میرینیٹ کیا ہوا قیمہ لیں اور اس پر تیار کیوب رکھیں اور اس کے گرد قیمہ لگا کر بال کی شکل دیں۔

10 .
اب ان بالز کومیدہ میں کوٹ کر کے پھنٹے ہوئے انڈوں میں ڈبو کر دوبارہ بریڈ کرمبس سے کوٹ کریں۔

11 .
پھرگولڈن براون ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔بٹر چکن بوبمزتیار ہیں۔

Recipe Tips