Chicken Crust Pizza Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Research Content

Chicken crust pizza is a quick way to satisfy your craving for pizza without any hustle of making dough. Taste exact like pizza but with a new twist. Give this chicken crust pizza recipe a try and let us know your feedback.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
n a bowl add mince, egg, parmesan cheese, salt, black pepper, red chili flakes, green chili paste, onion, garlic powder, ginger powder and coriander powder. Mix all these ingredients well in mince until well combined. Marinate it for 15 to 20 minutes.

Step 2
Option 1: Take a pizza pan, cover it with parchment paper, grease it and spread half chicken mince on it in round shape.

Step 3
Bake in a preheated oven at 180 degrees for 15 to 20 minutes. Take it out of oven and let it cool down a bit.

Step 4
Now top your crust with pizza sauce, cheese, veggies, sprinkle chili flakes and oregano on top.

Step 5
Now bake it again for 10 minutes or until cheese melts. Your mince crust pizza is ready.

Step 6
Option 2: Cover a board with cling film, spread remaining chicken mince and give it a round shape. Freeze it for one hour.

Step 7
Grease a pan with oil; cook the refrigerated mince crust for 4 to 5 minutes. Flip and cook again for 4 to 5 minutes and spread pizza sauce on top. Spread cheese, veggies then sprinkle chili flakes and oregano on top.

Step 8
Cover and cook on medium low flame for 4 to 5 minutes or until cheese melts.

Step 9
Your mince crust pizza is ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک باؤل میں قیمہ، انڈہ، پامیزن چیز، نمک، کالی مرچ، کٹی لال مرچیں، سبز مرچ پیسٹ، پیاز،؛لہسن پاؤڈر، ادرک پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں اور پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کرلئے رکھ دیں۔

Step 2
آپشن 1: ایک پیزا پین میں بیکنگ پیپر رکھ کر گریس کریں اور آدھا چکن قیمہ گول شکل میں پھیلا لیں۔

Step 3
اب پہلے سے گرم اوون میں پندرہ سے بیس منٹ بیک کرلیں اور اوون سے نکال کر تھوڑا ٹھنڈا ہونے دیں۔

Step 4
پھر اس کرسٹ پر پیزا سوس، چیز اور سبز یاں پھیلا کر اس پر کٹی لال مرچیں اور اوریگانو چھڑک دیں۔

Step 5
اب دوبارہ دس منٹ بیک کریں، مزیدار کرسٹ پیزا تیار ہے۔

Step 6
آپشن 2: ایک بورڈ کو کلنگ فلم سے ڈھک کر اس پر بچا ہوا چکن قیمہ گول شکل میں پھیلاکر ایک گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

Step 7
اب ایک پین کو کھان نے کے تیل سے گریس کریں اور فریج میں رکھے ہوئے چکن کو دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح چار سے پانچ منٹ پکائیں۔پھر اس پر پیزا سوس اور چیز پھیلا کر اس پر کٹی لال مرچیں اور اوریگانو چھڑک دیں۔

Step 8
اب ڈھک کر درمیانی ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

Step 9
مزیدار چکن کرسٹ پیزا تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW