Recipes

More

×

Chicken Pakora Recipe | Iftar Snacks

Chicken Pakora Recipe | Iftar Snacks

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Pakora is a must-have snack on the Iftar table, why not give it a tasty twist by trying this Chicken Pakora. Add Shan Chaat Masala to make it even more flavourful and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for Green Chutney:
Ingredients for Mayo Green Sauce:
Ingredients for Pakora:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, yogurt, ginger garlic paste, red chili powder, cumin powder, turmeric powder, salt, black pepper, lemon juice, shan chaat masala and mix well. Marinate for 25-30 minutes.

2 .
In a glass jar add green coriander, mint leaves, green chilies, and water and blend well into paste. Set aside.

3 .
In a bowl add mayo, salt, black pepper, garlic powder, and green chutney and mix well. your mayo green sauce is ready.

4 .
In a bowl add gram flour, rice flour, baking soda, shan chaat masala, red chili flakes, water and mix well to form thick runny paste.

5 .
Dip the marinated chicken into pakora mixture and deep fry over medium flame until golden brown and chicken is fully done.

6 .
Your Chicken Pakora is ready. Serve it with mayo green sauce and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشنبنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، کالی مرچ، لیموں کا رس، شان چاٹمصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پچیس سے تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
سبز چٹنی بنانے کے لئے ایک گلاس جار میں ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، ہری مرچیں اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

3 .
مایو گرین سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، نمک، کالی مرچ، لہسن پاؤڈر، اور ہری چٹنی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔مایو گرین سوس تیار ہے۔

4 .
پکوڑہ مکسچربنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، چاول کا آٹا، بیکنگ سوڈا، شان چاٹ مصالحہ، کٹی سرخ مرچیں اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب میرینیٹ کئے ہوئے چکن پر پکوڑا مکسچر لگائیں اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

6 .
چکن پکوڑا تیار ہے۔

Recipe Tips