Recipes

More

Chicken Steam Roast Recipe by SooperChef

Chicken Steam Roast Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Learn how to make the perfect Shadiyon Wala Chicken Roast at home with our step-by-step tutorial. Elevate your celebrations with this mouthwatering Roast Chicken Recipe that's sure to impress celebration through these mouthwatering recipes!

 Ingredients

Ingredients for Chicken Steam Roast
Ingredients for Raita

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Place deep cuts in the chicken leg and thigh pieces.Heat oil in a wok and fry chicken leg and thigh pieces for 2-3 mins.

2 .
Now in a bowl add NESTLÉ MILKPAK Yogurt, chili garlic ketchup, chaat masala, tandoori masala, coriander powder, red chili powder, red chili flakes, salt, lemon juice, and orange food color, mix it well.

3 .
Now coat the fried chicken and leg pieces and marinate it for 2-3 hours.

4 .
In the steamer add water and let it simmer then put marinated chicken in the steamer.

5 .
Sprinkle some sesame seeds, cover it with a lid, and steam for 15-20 mins or until fully done.

6 .
In a blender add green coriander, mint leaves, cumin seeds, green chilies, salt, NESTLÉ MILKPAK Yogurt and blend it well. Serve it with Chicken Steam Roast and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سٹیم روسٹ بنانے کے لئے چکن لیگ اور تھائے پیس میں گہرے کٹ لگائیں.پھرایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن کودو سے تین منٹ تک فرائی کریں۔

2 .
اب ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک دہی، چلی گارلک کیچپ، چاٹ مصالحہ، تندوری مصالحہ، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈرکُٹی لال مرچیں، نمک، لیموں کا رس، اور اورنج فوڈ کلر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھر فرائیڈچکن کو اس میں کوٹ کر کے دو سے تینگھنٹے کے لیے میرینیٹ کریں۔

4 .
اب سٹیمر میں پانی ڈال کر ابالنے دیں اور میرینیٹکئے چکن کو سٹیمر میں ڈال دیں۔

5 .
پھر اس پر سفید تل چھڑک کر ڈھکن سے ڈھانپیں، اورپندرہ سے بیسمنٹ یاپوری طرح پکنے تک سٹیم دیں۔

6 .
رائتہ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، زیرہ، ہری مرچ، نمکاور نیسلے ملک پیک دہی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔ اب اسے تیار چکن سٹیم روسٹ کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips