Recipes

More

×

Chicken Tikka Daal Recipe

Chicken Tikka Daal Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Chicken Tikka Daal is a quick and delicious innovation to your regular daal recipe. Spice up your lunch game by turning a regular dish into a scrumptious meal and surprise your family. Try out this Chicken Tikka Daal, made with K&N's Tikka Toppingz 'n Fillingz, today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients boiled lentil:
Ingredients for Tarka:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add soaked lentil, water, salt, turmeric powder and mix well. Bring it to boil.

2 .
Cover and cook until daal until 80% done. Take off flame and set aside.

3 .
Thaw K&N’s Tikka Toppingz 'n Fillingz as per instructions on the pack.

4 .
Fry K&N’s Tikka Toppingz 'n Fillingz as per instructions on the pack.

5 .
For Tarka, in a pan heat oil and add garlic, cook for a minute. Add cumin seeds, curry leaves, dried red chilies and cook for 1-2 minutes. Your Tarka is ready.

6 .
In another pot heat oil and add garlic, cook for a minute. Add cumin seeds, green chilies and sizzle for a minute.

7 .
Add onion and cook until translucent. Add tomatoes and cook until tomatoes get soft.

8 .
Add turmeric powder, whole spice powder, red chili powder, salt, dried mango powder and mix well.

9 .
Add boiled lentil and mix well. Add prepared K&N’s Tikka Toppingz 'n Fillingz and cook over medium flame until fully done. Pour the prepared Tarka over Chicken Tikka Daal.

10 .
Dish it out and garnish it with green coriander. Your Chicken tikka Daal is ready. Serve with Rice or Roti and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلی ہوئی دال بنانے کے لئے ایک برتن میں بھگوئی ہوئی دال، پانی، نمک اور ہلدی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ابلنے دیں۔

2 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر دال اسی فیصد پکنے تک پکائیں اور چولہا بند کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
چکن تکہ دال بنانے کے لئے پیک پر دی گئی ہدایات کے مطابق تکہ ٹوپنگ نرم کر لیں۔

4 .
اب پیک پر دی گئی ہدایات کے مطابق تکہ ٹوپنگ کو فرائی کرلیں۔

5 .
تڑکہ بنانے کے لیے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں زیرہ، کڑی پتے اورسوکھی لال مرچیں ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں۔تڑکہ تیار ہے۔

6 .
اب ایک دوسرے برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کرایک منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں زیرہ اورہری مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

7 .
پھر اس میں پیازڈال کر کچھ دیر پکائیں۔اب اس میں ٹماٹرڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔

8 .
اب اس میں ہلدی پاؤڈر، ثابت مصالحہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، نمک اورخشک آم کا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
پھر اس میں ابلی ہوئی دال ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں تیار تکہ ٹوپنگ ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کردال درمیانی آنچ پر اچھی طرح پکنے تک پکا لیں۔ پھراس دال پر تیار تڑکہ ڈال دیں۔

10 .
اب دال کو ایک ڈِش میں ڈال کر سبز دھنیے سے گارنش کریں۔مزیدار چکن تکہ دال تیار ہے۔

Recipe Tips