Chicken Tikka Loaded Fries Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Research Content

We can’t say no to fries especially when it’s chicken tikka loaded fries. Fries loaded with chicken tikka chunks and topped with dynamite sauce is simply amazing. This Iftar snack recipe will become your next favorite. Do give this chicken tikka loaded fries recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add zeera powder, coriander powder, black cardamom, cinnamon stick, cloves, red chili powder, salt, turmeric, black pepper corns and paprika. Blend all these spices well and your tikka masala is ready. Set aside.

2 .
Now in a bowl add yogurt, tikka masala, chicken and mix them well. marinate it for 15 to 20 minutes.

3 .
Now In a pan add oil when it heats up then add the marinated chicken and cook for about 6 to 8 minutes.Don’t over cook the chicken when it’s glazy, keep it aside.

4 .
Now cut the potatoes in a fries shape and soak them in hot water for 3 to 4 minutes.

5 .
Take it off then deep fry until it becomes golden brown. Your fries are ready.

6 .
Now in a bowl add mayonnaise, sweet chili sauce, sriracha sauce, paprika and sesame oil. Mix well and your dynamite sauce is ready.

7 .
Now on a platter add hot fries, your chicken tikka cubes and drizzle dynamite sauce on top.

8 .
Your Chicken Tikka Loaded Fries are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک بلینڈر میں ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کالی الائچی، دار چینی، لونگ، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ہلدی، ثابت کالی مر چ اور پیپریکا ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح بلینڈ کر لیں، تکہ مصالحہ تیار ہے۔

2 .
ایک باؤل میں دہی، تکہ مصالحہ اور چکن ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کرکے رکھ دیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈالیں او ر چھ سے آٹھ منٹ پکا لیں (چکن کو بہت زیادہ مت پکائیں)۔

4 .
آلوؤں کو فرائز کی شکل میں کاٹ لیں اور پانی میں تین سے چار منٹ بھگو کر کر رکھ دیں۔

5 .
اب فرائز کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

6 .
ایک باؤل میں مایونیز، سویٹ چِلی سوس، سریراچا سوس پیپریکا اور تِلوں کو تیل ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں، ڈائنامائٹ سوس تیار ہے۔

7 .
ایک پلیٹر میں گرم گرم فرائز، چکن تکہ اور اس پر تیار کی ہوئی ڈائنا مائٹ سوس ڈالیں۔

8 .
چکن تکہ لوڈڈ فرائز تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW