Recipes

More

Coffee Cake Recipe by SooperChef

Coffee Cake Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    5

Indulge in pure bliss with our heavenly coffee cake creations – a symphony of flavors that effortlessly melt in your mouth. Savor the moment and elevate your taste experience to new heights

 Ingredients

Ingredients for Coffee Mixture
Ingredients for Egg Yolk Mixture
Ingredients for Egg White Mixture
Ingredients for Creamy Milk Mixture
Ingredients for Coffee Frosting

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a glass jar add warm water and coffee powder. Mix it well. Set aside.

2 .
In a bowl add egg yolks, icing sugar and beat it well. And oil, vanilla essence, coffee mixture and beat it again.

3 .
Now add all-purpose flour, baking powder in a sieve and filter it to the prepared batter. Use cut and fold technique with the spatula to mix it well.

4 .
In a bowl add egg whites, 1/4 cup of icing sugar and beat it well until it becomes foamy.

5 .
Now add another 1/4 cup of icing sugar and beat it again. Set aside.

6 .
Add egg white mixture gradually to the egg yolk mixture and mix it well using cut and fold technique with the spatula. Once fully mixed, add this batter to the baking dish.

7 .
Bake it in a preheated oven at 160 degrees for 10-15 mins. Take it out of the oven and let it cool at room temperature.

8 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk, Coffee powder, NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream, Condensed milk and mix it well. Set aside.

9 .
Now take the prepared cake and prick holes in it with the help of stick.

10 .
Pour the prepared creamy milk mixture onto the cake. Refrigerate it for 2-3 hours.

11 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

12 .
Now add coffee powder to the whipped cream and beat it again.

13 .
Spread the prepared coffee frosting on the cake and cut it into pastry slices.

14 .
Garnish it with coffee powder and serve it with Creamy Milk Mixture. Your Coffee Cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کافی مکسچربنانے کے لئے شیشے کے جار میں گرم پانی اور کافی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
ایگ یوک مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے کی زردی اورآئسنگ شوگر ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں پھر آئل، ونیلا ایسنساورکافی کا مکسچر ڈال کر دوبارہ بیٹ کریں۔

3 .
اب اس میں میدہ اور بیکنگ پاؤڈرچھلنی سے چھان کربیٹر میں چھان لیں پھراسے اچھی طرح مکس کرنے کے لیے سپیچولاکے ساتھ کٹ اور فولڈ ٹیکنیک سے مکس کریں۔

4 .
ایگ وائیٹ بنانے کے لئے ایک باؤل میں ایگ وائیٹ اور ایک چوتھائی کپ آئسنگ شوگر ڈال کر اچھی طرح سے پھینٹیں جب تک کہ یہ جھاگ نہ بن جائے۔

5 .
پھر ایک چوتھائی کپ مزید آئسنگ شوگرڈال کر دوبارہ سے مکس کریں۔

6 .
کیک بنانے کے لئی ایگ یوک مکسچر میں ایگ وائیٹ مکسچر کا مکسچر آہستہ آہستہ ڈال کرسپیچولا کے ساتھ کٹ اینڈ فولڈ ٹیکنیک کا استعمال کرتے ہوئے اسے اچھی طرح مکس کریں اور بیکنگ ڈش میں ڈال دیں۔

7 .
پھراسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پر دس سے پندرہ منٹ تک بیک کریں پھرکمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

8 .
کریمی ملک مکسچر بنانے کا لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک فل کریم ملک، کافی پاؤڈراور نیسلے ملک پیک ڈیری کریم اور کنڈینس ملک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
اب تیار کیکمیں سٹیک کے مدد سے سوراخ کریں۔

10 .
پھرتیار کریمی ملک کومکسچر کیک پر ڈالیں اور دو سے تین گھنٹے کے لیے فریج میں رکھیں۔

11 .
کافی فروسٹنگ بنانے کے لئی ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری ویپنگ کریم ڈال کر ویپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سیبیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کوٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں، ورنہ یہ ویپڈ نہیں ہوگی۔

12 .
اب ویپڈ کریم میں کافی پاؤڈر ڈال کر دوبارہ سے بیٹ کریں۔

13 .
پھراسے تیارکافی کیک پر پھیلاکر پیسٹری جیسے سلائسز میں کاٹ لیں۔

14 .
کافی کیک تیار ہے۔اسے کافی پاؤڈر سے گارنش کرکے کریمی ملک مکسچرکے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips