Recipes

More

Cream Cake Sandwich Recipe by SooperChef

Cream Cake Sandwich Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Experience dessert perfection with our heavenly Cream Cake Sandwich – a symphony of flavors in every bite! 🍰✨ Indulge in sweet ecstasy and elevate your culinary journey. Satisfy your cravings with this delightful treat! 

 Ingredients

Ingredients for Whipped Cream
Ingredients for Yolk Mixture
Ingredients for Soft Sandwich Cake

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

2 .
In a bowl add egg yolks and mix them well. Now add caster sugar and whisk it again.Add oil, milk, vanilla essence and whisk it well.

3 .
Add flour, baking powder in a sieve and sieve it to the batter. Mix it well with the whisk. Set aside.

4 .
In a bowl add egg whites beat them well until foamy. Now add 1/2 cup of caster sugar, vinegar and beat it again.

5 .
Add 1/2 cup of caster sugar and beat it again. Set aside.

6 .
In the egg yolk mixture add half of egg white mixture and with the help of spatula fold this mixture clockwise only while making a cut between the batter after every clockwise turn.

7 .
Now add the remaining egg white mixture and repeat the process until fully mixed.

8 .
Now transfer the batter to a cake mold. And bake it at 160 degrees in a preheated oven for 10-12 mins.

9 .
Now take it out of the oven and let it cool at room temperature.

10 .
Spread a layer of whipped cream on the cake. Place another cake on top and cut the prepared cake into sandwich shape.

11 .
Your Soft Sandwich Cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ویپڈ کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری وہپنگ کریم ڈال کر ویپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کر لیں۔ نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں،ورنہ یہ ویپڈ نہیں ہوگی۔

2 .
انڈے کی سفیدی کا آمیزے بنانے کے لئے ایک باؤلمیں انڈے کی زردی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر کیسٹر شوگر ڈال کر دوبارہ مکس کریں اب کھانے کا تیل، دودھ، ونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

3 .
پھرایک چھلنی میں آٹااور بیکنگ پاؤڈر ڈال کر چھان لیں پھر اسے بیٹر سے بیٹ کریں۔

4 .
انڈے کی سفیدی کا آمیزے بنانے کے لئیایک باؤل میں انڈے کی سفیدی ڈال کر انہیں اچھی طرح پھینٹیں یہاں تک کہ جھاگ بن جائیپھر اس میں آدھاکپ کیسٹر شوگراورسرکہ ڈال کر دوبارہ پھینٹ لیں۔

5 .
پھراس میں آدھاکپ کیسٹر شوگر ڈال کر دوبارہ پیٹیں۔

6 .
سوفٹ کیک سینڈوچ بنانے کے لئے اب انڈے کی زردی کے آمیزے میں آدھا انڈے کی سفیدی کا مکسچر ڈال کرسپیٹولا کی مدد سے اس مکسچر کو گھڑی کی سمت میں فولڈ کریں اورہر گھڑی کی سمت موڑنے کے بعد بیٹر کے درمیان میں کٹ لگائیں۔

7 .
اب باقی انڈے کی سفیدی کا مکسچرڈال کر مکس ہونے تک اس عمل کو دہرائیں۔

8 .
پھر بیٹر کو کیک مولڈ میں ڈال کرایک سو ساٹھ ڈگری پر پہلے سے گرم اوون میں دس سے پندرہ منٹ تک بیک کریں۔

9 .
اب اسے اوون سے باہر نکال کر کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

10 .
پھرکیک پر ویپڈ کریم کی ایک تہہ پھیلائیں کر اوپر ایک اور کیک رکھیں اور تیار کیک کو سینڈوچ کی شکل میں کاٹ لیں۔

11 .
سوفٹ سینڈوچ کیک تیار ہے۔

Recipe Tips