Recipes

More

Daal Chana Palak Recipe by SooperChef

Daal Chana Palak Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Easy, tasty, and nutritious – that's the magic of our Daal Chana Palak dish! Warm and comforting, our Dal Palak recipe is a hug on a plate! Try it out and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Boiled Daal
Ingredients for Daal Chana Palak

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add daal chana and turmeric powder. Boil until 90% done. Reserve 1 cup of lentil water for later use.

2 .
In a pot heat oil and add cumin seeds and sizzle for a minute.Add onion and cook until translucent. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

3 .
Add tomato puree and cook for 1-2 minutes. Add red chili powder, coriander powder, turmeric powder, red chili flakes, salt and mix it well.

4 .
Add boiled daal chana and reserved lentil water.

5 .
Add spinach and cook for 5-10 minutes.Now cover and cook for 10-15 mins.

6 .
Dish it out and garnish it with green chilies and green coriander. Your Daal Chana Palak is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلی ہوئی دال بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکر کے اس میں دال اور ہلدی پاؤڈر ڈال کر نوئے فیصدپکنے تک ابال لیں

2 .
دال چنا پالک بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں پھرپیاز ڈال کر رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک مزید پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ٹماٹرکی پیوری ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکاکر لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، کُٹی لال مرچیں، نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب ابلی ہوئی دال اور محفوظ دال کا پانی ڈال لیں۔

5 .
پھراس میں پالک ڈال کرپانچ سے دس منٹ تک پکائیں اور ڈھک کردس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔

6 .
دال چنا پالک تیار ہے۔اسے نکال کر ہری مرچ اور ہرے دھنیے سے گارنش کریں

Recipe Tips