Recipes

More

Delicious Chicken Tikka Crepes | Iftar Special Recipe

Delicious Chicken Tikka Crepes | Iftar Special Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Indulge in the perfect blend of Pakistani and French cuisine with our mouthwatering Chicken Tikka Crepes. This delicious and mouth-watering snack is ready to accompany you at iftar. Try out these Chicken Tikka Crepes and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients for crepes:
Ingredients for Chicken Tikka:
Ingredients for Flour Mixture:
Ingredients for Chicken Tikka Crepes:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, egg, yogurt, salt, milk and oil mix it well.

2 .
Now take a non-stick pan and pour 1 cup of batter. Cook each side 1-2 mins.

3 .
In a bowl add boneless chicken, tikka masala, yogurt, lemon juice and ginger garlic paste. Mix it well. Leave it for marination for 30 mins.

4 .
Now in a pan heat oil and the marinated chicken and cook it until the chicken is fully done and the water dries.

5 .
Now add capsicum, onion and green chilies and cook for 1-2 mins.

6 .
Turn off the flame and place preheated coal pieces in aluminum in center of the pan. Drizzle oil and cover with lid. Let it smoke for 1 minute. set aside.

7 .
Take the prepared crepe, add chicken tikka mixture in the middle of the crepe. Make box patty shape with the crepe and bind it with flour mixture. Note: Can be frozen in an airtight bag for up to 2 weeks.

8 .
On a pan heat oil and add prepared chicken tikka crepes. Cook each side for 1-2 mins.

9 .
Your Chicken Tikka Crepes are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کریپس بنانے کے ایک باؤل میں میدہ، انڈا، دہی، نمک، دودھکھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب ایک نان اسٹک پین میں ایک کپ بیٹر ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

3 .
چکن تکہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں بون لیس چکن، تکہ مصالحہ، دہی، لیموں کا رس اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے تیس منٹ کے لیے میرینیشن کے لئے رکھ دیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل اور میرینیٹ کیا ہواچکنڈال کر اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں شملہ مرچ، پیاز اور ہری مرچیں ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

6 .
اب چولہا بند کرکے پین میں ایلومینیم رکھ کر گرم کوئلے رکھیں اور اس پر آئل ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ایک منٹ دھوا ں دیں۔

7 .
چکن تکہ کریپس بنانے کے لئے تیار کریپ لے کر اس میں چکن تکہ مکسچر ڈال کر باکس پیٹی کی شکل بنا فلار مکسچر سےجوڑ دیں۔ نوٹ: ایئر ٹائٹ بیگ میں دو ہفتوں تک رکھ سکتے ہیں۔

8 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیارچکن تکہ کریپس ڈال کر ہر طرف سے ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

9 .
چکن تکہ کریپس تیار ہیں۔

Recipe Tips