Recipes

More

Egg Roll Paratha Recipe

Egg Roll Paratha Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    6

Egg Paratha is our favorite desi homemade breakfast, so we gave it a unique notion with Egg Roll Paratha. Chicken Filled Paratha Roll wrapped in omlette, is a delicious and wholesome breakfast combo. Give it Egg Roll Paratha a try and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Paratha:
Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for Sauce Preparation:
Ingredients for Egg Mixture:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt and mix well. Add oil and water and knead a smooth dough. Let it rest for 15-20 minutes. Take the prepared dough and divide it into 6 parts.

2 .
Take one part, make dough ball and roll out in flat circle. Spread ghee on it and dust flour. Wrap the prepared dough into thin strip shape. Start rolling from one end and make spiral shape.

3 .
Roll out the dough again in flat circle. Place it on preheated pan. Spread ghee on each side and cook until paratha is golden brown and fully done. Set aside.

4 .
In a bowl yogurt, oil, ginger garlic paste, green chili paste, white pepper, vinegar, salt, cumin powder, coriander powder, gram masala powder, chicken and mix well. Marinate for 25-30 minutes.

5 .
On a pan heat oil and add marinated chicken. Cook until it changes color and releases water. Now add onion, cover and cook until chicken is fully done. Set aside.

6 .
In a bowl add mayonnaise, yogurt, white pepper, salt, green chili paste and mix well. Your sauce is ready. Set aside.

7 .
In a bowl add eggs, milk, green onion, red chili flakes, white pepper, and salt and mix well.

8 .
Take prepared paratha, spread sauce on it and place cooked chicken in center vertically. Roll the paratha in roll shape.

9 .
Spread the egg mixture on preheated pan, let it cook until half done. Place prepared paratha roll on it roll it in egg making a roll shape.

10 .
Your Egg Paratha Roll is ready, sprinkle red chili flakes and green onion on top and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پراٹھا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔اب اس میں کھانے کا تیل اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔اب اس ڈو کو چھ برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

2 .
اب ایک ڈو کا ایک حصہ لے کر اس کا پیڑا بناکر بیل لیں اور اس پر گھی، میدہ پھیلائیں۔پھر تیار کی ہوئی ڈو کو سٹرِپ کی شکل میں لپیٹ لیں اور ایک سِرے سے رول کر نا شروع کریں اور سپائرل کی شکل میں رول کر لیں۔

3 .
ڈو کو دوبارہ روٹی کی شکل میں بیل کر پہلے سے گرم پین پر ڈال کر اس پر گھی پھیلائیں اور گولڈن براؤن ہونے تک ہر سائیڈ سے اچھی پکا لیں۔

4 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی، کھانے کا تیل، ادرک لہسن پیسٹ، سبز مرچ پیسٹ، سفید مرچیں، سرکہ، نمک، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر اور چکن ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پچیس سے تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

5 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکالیں۔پھر اس میں پیاز ڈال کر چکن اچھی طرح پکنے تک پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، دہی، سفید مرچیں، نمک اور سبز مرچ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، سوس تیار ہے۔

7 .
انڈو ں کا مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، دودھ، سبز پیاز، کٹی سرخ مرچیں، سفید مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

8 .
اسمبلنگ کے لئے تیار کیا ہوا پراٹھا لے کر اس پر سوس پھیلائیں اور اس کے درمیان پکا ہوا چکن رکھ کر رول کی شکل میں رول کر لیں۔

9 .
اب پہلے سے گرم پین پر انڈوں کا مکسچر پھیلائیں اور آدھا پکنے تک پکائیں۔پھر اس پر تیار کیا ہوا پراٹھا رکھیں اور دوبارہ رول کی شکل میں رول کر لیں۔

10 .
مزیدار ایگ رول پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More