Fajita Box Patties Recipe

Research Content

Make fajita box patties, a crispy cheesy treat for your family in Iftar. Crunch outside and velvety white sauce loaded with fajita chunks inside makes it an unbeatable snack. Give try to this fajita box patties recipe a try and share your feedback with us.

Fajita Box Patties
Ingredients:
K&N’s Fajita Topping as required
Eggs (beaten) 2
Bread crumb 2 cups
Samosa patti 1 pack
Mozzarella shredded as required
White sauce as required
Chili sauce 1 tbsp
Mustard paste 1 tsp
Spring onion 1 cup
White Sauce Recipe:
K&N’s Stok cube 1
Butter 1 tbsp
Onion (chopped) 1/2 tbsp
Flour 2 tbsp
Milk 1 & 1/2 cup
Salt to taste
White Pepper 1/2 tsp
Mixed Herbs 1 tsp
Garlic Powder 1/2 tsp
Black Pepper 1/2 tsp
Yellow Bell Pepper 1/4 cup
Green Bell Pepper 1/4 cup
All-purpose flour (mixed in water) 1 tbsp
White Sauce Preparation:
Melt butter in a pan, add onion and sauté it for 2 minutes.
Add flour and mix it well. Gradually add milk (whisk continuously) and make thick paste.
Then add K&N’s Stok cube and cook until thicken for 2 to 3 minutes on medium low flame.
Add salt, white pepper, mix herbs, garlic powder, black pepper and mix well.
Lastly add yellow bell pepper, green capsicum and mix it well and set aside.
Box Patties Filling Preparation:
Prepare K&N’s Fajita topping as per the instruction on pack. Set aside.
In a bowl add spring onion, soy sauce, red chili powder, mustard paste, white sauce mixture and mix everything well.
Then take 2 Samosa Patti and place it cross wise.
Add K&N’s Fajita topping, prepared filling, mozzarella cheese then prepared filling again in center.
Then fold it in box shape and seal patty well with flour mixture.
Then first coat these patties in egg and then in bread crumbs.
Heat oil in a pan and fry until golden brown from both side.
Serve delicious with ketchup or chili garlic sauce.
Preparation Time: 20 minutes
Cooking Time: 12-15 minutes
Serving: 5-6 persons

فجیتا باکس پیٹیز ریسپی
وائٹ سوس بنانے کے اجزاء:
K&N's Stok cube 1عدد
مکھن 1کھانے کا چمچ
پیاز آدھا کھانے کا چمچ
میدہ 2کھانے کے چمچ
دوددھ 1اورآدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
مکس ہربز 1چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
پیلی شملا مرچ 1چوتھائی کپ
سبز شملا مرچ 1چوتھائی کپ
میدہ 1کھانے کا چمچ
اجزاء:
K&N's Fajita Topping حسبِ ضرورت
پھینٹے ہوئے انڈے 2عدد
بریڈ کرمز 2کپ
سموسہ پٹی 1پیکٹ
موزریلا چیز حسبِ ضرورت
وائٹ سوس حسبِ ضرورت
چِلی سوس 1کھانے کا چمچ
مسٹرڈ پیسٹ 1چائے کا چمچ
ہرا پیاز 1کپ
وائٹ سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں مکھن پگھلا کر اس میں پیاز ڈالیں اور دو منٹ بھون لیں۔
اب باؤل میں میدہ اور تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ٖڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
پھر اس میں K&N's Stok cube ڈال کر دو سے تین منٹ درمیانی ہلکی آنچ پر پکائیں۔
اب اس میں نمک، سفید مرچ، مکس ہربز، لہسن پاؤڈر اور کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
پھر آخر میں پیلی اور سبز شملا مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
باکس پیٹیز فلنگ بنانے کی ترکیب:
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Fajita topping تیار کر لیں۔
اب ایک باؤل میں ہرا پیاز، سویا سوس، لال مرچ پاؤڈر، مسٹرڈ پیسٹ اور وائٹ سوس مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
پھر دو سموسہ پٹیاں لیں اور اس کے درمیان K&N's Fajita topping ،تیار کی ہوئی فلنگ، موزریلا چیز اور دوبارہ فلنگ رکھیں۔
اب سموسوں کو باکس کی شکل میں فولڈکریں اور میدہ کے مکسچر سے بند کر دیں۔
پھر ان پیٹیز کو انڈوں اور بریڈ کرمز کوٹ کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے پیٹیز کو دونوں سائیڈوں سے گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
مزیدار پیٹیز تیار ہیں کیچپ یا چِلی سوس کے ساتھ سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 20منٹ
پکانے کا وقت: 12-15منٹ
افراد: 5-6

LEAVE A REVIEW