Recipes

More

Ginger Kaleji Handi Recipe by SooperChef

Ginger Kaleji Handi Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4


Unlock the Flavors of Festivity: Ginger Kaleji Handi Recipe for Bakra Eid – A Delectable Dish to Celebrate in Style! Elevate your Bakra Eid feast with this irresistible Ginger Kaleji Handi that will leave everyone craving for more. Get ready to savor the true flavors of celebration!

 Ingredients

Ingredients for Soaked Kaleji
Ingredients for Kaleji Ginger Handi

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water, vinegar, ginger garlic paste, kaleji and soak for 15-20 mins. Now wash it thoroughly and pat dry before cooking.

2 .
In a pot heat oil and add ginger, garlic, cumin seeds, green chilies. Cook for 1-2 mins.Now add kaleji and cook until it changes color.

3 .
Add tomato puree and cook for 3-4 mins. Now add turmeric powder, coriander powder, cumin powder, salt, red chili powder and mix it well. cook for 2-3 mins.

4 .
Now cover it with lid and cook for 15-20 mins or until fully done.

5 .
Add NESTLÉ MILKPAK Yogurt and cook until oil separates.

6 .
Now add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook 1-2 minutes.

7 .
Add ginger and mix it well. Your Kaleji Ginger Handi is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بھیگوئی ہوئی کلیجی بنانے کے لئیایک پیالے میں پانی، سرکہ، ادرک لہسن کا پیسٹ، کلیجی ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ تک بھگو دیں پھر اسے اچھی طرح دھو لیں اور پکانے سے پہلے خشک کر لیں۔

2 .
کلیجی ادرک ہانڈی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کریں اور اس میں ادرک، لہسن، زیر ہ ا ور ہری مرچ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں پھر اس میں کلیجی ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک اس کا رنگ تبدیل نہ ہو جائے۔

3 .
اب اس میں ٹماٹرکی پیوری ڈال کرتین سے چار منٹ تک پکائیں پھر اس میں ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، نمک ا ور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے مزیددو سے تین منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اسے ڈھکن سے ڈھانپیں اور پندرہ سے بیسمنٹ یا پوری طرح تیار ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک دہی ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کرایک سے دو منٹ پکائیں۔

7 .
اب ادرک ڈال کراسے اچھی طرح مکس کریں۔ کلیجی جنجر ہانڈی تیار ہے۔

Recipe Tips