Handi Kabab Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Research Content

Handi kabab an exotic dish to complete your dinner menu when you are craving for something fancy. This recipe is a must try for desi food lover. Give this bakra eid special handi kabab recipe a try and share your feedback with us.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a chopper add mince, green chilies, red chili flakes, ginger garlic paste, coriander powder, cumin powder, garam masala, salt, red chili powder, gram flour, onion, coriander and mint. Chop until all ingredients are well combined. Marinate for 25 to 30 minutes. Your kabab mince is ready.

Step 2
Take steel skewers and thread mince on them.

Step 3
Cook these kababs on BBQ grill until 80% cooked. Set aside.

Step 4
Heat oil in a pan, add ginger garlic paste, onion and cook until translucent for 2 to 3 minutes. Then add salt, red chili powder, turmeric, tomato puree and cook for 4 to 5 minutes.

Step 5
Add coriander powder, cumin powder, garam masala powder and mix well. Lastly add yogurt, mix well and cook for 4 to 5 minutes or until water dries out.

Step 6
Add prepared kabab, cover and cook for 3 to 4 minutes. Your dish is ready.

Step 7
Garnish your handi with green coriander, chilies, ginger and serve.

Step 8
Your tasty Handi Kabab ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک چوپر میں قیمہ، سبز مرچیں، کٹی لال مرچیں، ادرک لہسن پیسٹ، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، بیسن، پیاز، دھنیا اور پودینہ ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔اب بیس سے پچیس منٹ تک میرینیٹ کے لئے رکھ دیں، کباب قیمہ تیار ہے۔

Step 2
پھر سٹیل کی سیخوں پر قیمہ لگاکر کبا ب بنا لیں۔

Step 3
اب کوئلوں پراسی فیصد پکنے تک پکا لیں۔

Step 4
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی اور پسے ہوئے ٹماٹر ڈٖال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

Step 5
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی اور پسے ہوئے ٹماٹر ڈٖال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

Step 6
پھر اس میں تیار کئے ہوئے کباب ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھک کر تین سے چار منٹ پکائیں۔

Step 7
اب سبز دھنیے، مرچوں اور ادرک سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Step 8
مزیدار ہانڈی کباب تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW