Recipes

More

Hyderabadi Double ka Meetha Recipe-by-SooperChef

Hyderabadi Double ka Meetha Recipe-by-SooperChef

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Experience the regal sweetness of Hyderabad with our authentic Hyderabadi Double Ka Meetha recipe! Elevate your dessert game with the rich and royal flavors of Double Ka Meetha from Hyderabad and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Fried Bread
Ingredients for Sugar Syrup
Ingredients for Milk Mixture
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take bread slices and remove the edges. Cut the bread into cubes.

2 .
In a pan heat oil and add bread cubes. Fry them until they are crispy and golden brown. Set aside.

3 .
In a pot heat water and add sugar and green cardamoms. Cook until sugar dissolves. Set aside.

4 .
In a pot heat NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk, saffron, khoya and cook until milk reduces in quantity.

5 .
Turn off the flame and add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream. Mix it well. Set aside.

6 .
In a pot add sugar syrup, bread cubes and soak them well. Now add milk mixture and cook for 1-2 mins.

7 .
Dish them out and drizzle NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream on top.

8 .
Hyderabadi Double ka Meetha. Garnish with dry fruits and silver paper.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ففرائڈ بریڈ کیوبز بنانے کے لئے بریڈ کے کناروں کو کاٹ کراسے کیوبز میں کاٹ لیں۔

2 .
پھرایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکر کے اس میں بریڈ کیوبزڈال کر فرائی کرلیں.

3 .
شوگر سیرپبنانے کے لئیایک برتن میں پانی گرم کرکر کے اس میں چینی اور ہری الائچی ڈال کر چینی گھل جانے تک پکائیں۔

4 .
ملک مکسچر بنانے کے لئے ایک برتن میں نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ، زعفران اورکھویا ڈال کر دودھ کم ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھرچولہہ بند کر کے اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک برتن میں شوگر سیرپ ڈال کراس میں بریڈ کیوبز ڈال کر اچھی طرح بھگو دیں اور دودھ کا مکسچر ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

7 .
پھرانہیں باہر نکال کر اس کے اونیسلیملک پیک ڈیری کریم ڈال دیں۔

8 .
حیدرآبادی ڈبل کا میٹھاتیار ہے۔ڈرائی فروٹ اوچاندی کے ورق سے گارنش کریں۔

Recipe Tips