Recipes

More

Kabab Karahi Recipe

Kabab Karahi Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Fuel your Sehri with the rich flavors of our Kabab Karahi recipe. Experience the ultimate comfort food for Sehri with our Kabab Karahi and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Seekh Kabab
Ingredients for Kabab Karahi

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a chopper add onion, green coriander, ginger, garlic, red chili flakes, coriander powder, cumin powder, salt, garam masala powder, red chili powder and chop it well.

2 .
Now grease your hands with oil and tread the chicken mince onto wooden skewers.

3 .
Now shallow fry them until fully done. Place heated coal in the pan and drizzle oil on them.

4 .
Cover and smoke for 1-2 minutes. Your chicken seekh kabab are ready. Cut them into 3 pieces and set aside.

5 .
In a deep pan heat oil and add garlic, ginger, cumin seeds and sauté for a minute.

6 .
Add tomatoes, green chilies, red chili powder, coriander powder, cumin powder, salt and cook until tomato gets soft.

7 .
Add cooked kabab and cook for 2-3 mins. Add yogurt and cook until oil separates.

8 .
Your Kabab Karahi is ready. Garnish it with green coriander, green chilies, ginger and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن سیخ کباب بنانے کے لئے ایک چوپر میں پیاز، ہرا دھنیا، ادرک، لہسن، کُٹی لال مرچیں، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، نمک، گرم مصالحہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔

2 .
پھراب اپنے ہاتھوں کو کھانے کے تیل سے چکن اکر کے چکن کے قیمہ کو لکڑی کے سیخوں پرلگا لیں۔

3 .
اب انہیں شیلو فرائی کرکریں اپ پین میں رگرم کوئلہ رکھیں اور ان پر تیل ڈالیں۔

4 .
پھر اسے ڈھکن سے ڈھک کرایک سے دو منٹ کے لیے ڈھانپیں چکن سیخ کباب تیار ہیں۔ انہیں تین ٹکڑوں میں کاٹ کر ایک طرف رکھ دیں۔

5 .
کباب کڑاہی بنانے کے لئے ایک کڑائی میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں لہسن، ادرک اورزیرہ ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں۔

6 .
پھرا س میں ٹماٹر، ہری مرچ، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈراورنمک ڈال کر ٹماٹر کے نرم ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں تیار چکن سیخ کباب ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں پھر دہی ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

8 .
کباب کڑاہی تیار ہے۔ ہرا دھنیا، ہری مرچ،اورادرک سے گارنش کریں۔

Recipe Tips