Recipes

More

Lucknowi Kabab Handi Recipe by SooperChef

Lucknowi Kabab Handi Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    45
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Explore the aromatic flavors of this delicious Lucknowi Kabab Handi. This perfect Kabab Handi quick meal to surprise your family which is made with K&N's Kabab Tikki. Try out this traditional Lucknowi Handi with our twist and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Lucknowi Kabab Handi

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat ghee in a deep saucepan and add finely chopped onions and sauté until translucent. Add ginger-garlic paste to the pan and cook for a few seconds.

2 .
Pour in the tomato puree and cook for 2-3 mins. Now add turmeric powder, red chili powder, garam masala powder, coriander powder, cumin powder, and salt. Mix well.

3 .
Now add yogurt and cook until ghee separates. Stir in the cashew nut paste, cream, cardamom powder, and dried fenugreek. Cook for 2-3 mins. Add water and mix it well. Add degi mirch powder

4 .
Fry K&N’s Kabab Tikki as per instructions on the pack.

5 .
Garnish with freshly chopped coriander leaves and serve. Your Lucknowi Kabab Handi is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
نوابی لکھنوی کباب ٹکی ہانڈی بنانے کے لیے ایک گہرے سوس پین میں گھی گرم کریں اور باریک کٹی ہوئی پیاز ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک بھونیں پھر پین میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈالیں اور چند سیکنڈ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں ٹماٹرکی پیوری ڈالیں اور دو سے تین منٹ تک پکائیں پھر اس میں ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

3 .
اب اس میں دہی ڈال کر گھی الگ ہونے تک پکائیں پھر کاجو کا پیسٹ، کریم، الائچی پاؤڈر، اور خشک میتھی ڈال کر مکس کر یں اور دو سے تینمنٹ تک پکائیں۔اب اس میں پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ اوردیگی مرچ پاؤڈر ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر کباب ٹکی کو پیک پر دی گئی ہدایات کے مطابق فرائی کرلیں۔

5 .
اب تازہ کٹے ہوئے ہرے دھنیا کے پتوں سے گارنش کریں اور سرو کریں۔ لکھنوی کباب ہانڈی تیار ہے۔

Recipe Tips