Recipes

More

Mac and Cheese Butter Chicken Recipe

Mac and Cheese Butter Chicken Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Mac and Cheese Butter Chicken a cheesy and mouth-watering combination that you can't resist. The bite of this cheesy macaroni, made with Nurpur will make you eat more. Try out this Mac and Cheese Butter Chicken today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Fried Chicken:
Ingredients for boiled macaroni:
Ingredients for Mac and Cheese Butter Chicken:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, yogurt, ginger garlic paste, red chili powder, paprika powder, black pepper powder, salt, coriander powder and mix well. Marinate the chicken for 20-25 minutes.

2 .
In a pan heat oil and add marinated chicken. Fry each piece until golden brown and 80% done. Set aside.

3 .
In a pan heat oil and onion, tomato, garlic, ginger, cashew buts and stir fry for 2 minutes or until onion and tomatoes get soft.

4 .
Transfer them into blender and blend well into smooth puree. Set aside.

5 .
In a pot heat water and add salt and oil. Bring it to boil. Add macaroni and boil until 80% done. Strain through chilled water and set aside.

6 .
Heat oil in a pan and add puree. Cook until starts to sizzle. Add cooked chicken, salt, black pepper powder, paprika and cook until oil separates.

7 .
Add Nurpur dairy Cream and Nurpur Butter and cook until butter melts.

8 .
Add boiled macaroni and mix well. Add cheese and cook until cheese melts.

9 .
Your mac and cheese butter chicken is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
فرائیڈ چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، دھنیا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور چکن کوبیس سے پچیس منٹ تک میرینیٹ کرلیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ چکن ڈال کر ہر پیس کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

3 .
پیاز اور ٹماٹر پیوری بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، ٹماٹر، لہسن، ادرک اورکاجوڈال کردو منٹ یا پیاز اور ٹماٹر کے نرم ہونے تک بھون لیں۔

4 .
اب انہیں بلینڈر میں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔

5 .
ابلی ہوئی میکرونی بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں نمک اور کھانے کا تیل ڈال کرابال لیں۔اب اس میں میکرونی ڈال کر اسی فیصدپکنے تک ابال لیں اور ٹھنڈے پانی سے چھان کر ایک سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
میک اورچیز بٹر چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیوری ڈال کر کچھ دیر پکائیں۔ اب اس میں پکا ہوا چکن، نمک، کالی مرچ پاؤڈر اورپیپریکا ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں نورپور ڈیری کریمڈال کر مکھن گلنے تک پکائیں۔

8 .
پھر اس میں ابلی ہوئی میکرونی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور چیز ڈال کر چیز پگھلنے تک پکائیں۔

9 .
مزیدارمیک اینڈ چیز بٹر چکن تیار ہے۔

Recipe Tips