Malai Boti Pizza Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    2

Research Content

Malai boti pizza is for all those people who like their food mild spicy. Chicken chunks coated in creamy sauce in one delectable combo. Give this malai boti pizza recipe a try and share your feedback with us.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a bowl add flour, yeast, sugar, salt, oil and mix well. Add water gradually and knead a soft tacky dough.

Step 2
Cover it with cling and let it proof for 20 to 25 minutes or until double in size.

Step 3
In a pan add butter, then add flour and cook it for 1 to 2 minutes by mixing continuously. Now add milk, white pepper, salt, cream and cook for 7 to 8 minutes or until thicken. When it’s reached your desired consistency set aside.

Step 4
In a bowl add chicken cubes, green chilies, ginger garlic paste, yogurt, cream, black pepper, oil, salt, white pepper, lemon juice and mix well. Set aside for 10 to 15 minutes

Step 5
Then add in a pan and cook for 10 to 12 minutes. Then heat a coal and smoke you chicken by covering it for 1 to 2 minutes. Set aside.

Step 6
Divide dough into four equal parts and roll out one portion.

Step 7
Place it on your baking pan, prick it with fork and spread white sauce on top.

Step 8
Top it with cooked chicken chunks, mozzarella cheese, cheddar cheese, olives, onion, capsicum and corns. Lastly sprinkle oregano and red chili flakes on top.

Step 9
ake in a preheated oven at 200 degrees for 20 to 25 minutes.

Step 10
Your tasty Malai Boti Pizza is ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک باؤل میں میدہ، خمیر، چینی، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں۔

Step 2
پھر کلنگ سے ڈھک کر بیس سے پچیس منٹ یا سائز میں ڈبل ہونے تک رکھ دیں۔

Step 3
ایک پین میں مکھن اور میدہ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں دودھ، سفید مرچ، نمک اور کریم ڈال کر سات سے آٹھ منٹ یا جب تک سوس گاڑھی ہوجائے پکائیں۔

Step 4
ایک باؤل میں چکن کے ٹکڑے، سبز مرچیں، ادر ک لہسن پیسٹ، دہی، کریم، کالی مرچ، کھانے کا تیل، نمک، سفید مرچ اور لیموں کا رس ڈال کر مکس کرکے دس سے پندرہ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 5
اب اس چکن کو دس سے بارہ منٹ پکا لیں اور کوئلہ گرم کرکے اس چکن کو ایک سے دو منٹ دھواں دے دیں۔

Step 6
ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور ایک حصے کو لے کر بیل لیں۔

Step 7
اب اس کو بیکنگ پین میں رکھ کر کانٹے سے نشان لگائیں اور اس پر وائٹ سوس پھیلا دیں۔

Step 8
پھر اس پر پکا ہوا چکن، موزریلا چیز، چیڈر چیز، کالا زیتون، پیاز، شملا مرچ اور سویٹ کارنز کی ٹوپنگ کریں۔

Step 9
اب پہلے سے گرم اوون میں دو سو کے ٹمپریچر پر بیس سے پچیس منٹ بیک کر لیں۔

Step 10
مزیدار ملائی بوٹی پیزا تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW