Recipes

More

Multi Layered Strawberry Mousse Recipe

Multi Layered Strawberry Mousse Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

This Multi Layered Strawberry Mousse is a perfect way to conclude your Iftar this Ramadan. Make this super creamy and delicious Multi Layered Mousse and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Whipped Cream
Ingredients for Egg Yolk Mixture
Ingredients for Mousse Preparation
Ingredients for Strawberry Puree
Ingredients for Strawberry Jelly
Ingredients for Plain Strawberry Mousse
Ingredient for Strawberry Chunks Mousse
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in the freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

2 .
Add Nestlé MilkPak Dairy Cream and beat it well again. Set aside.

3 .
In a bowl add egg yolks, and caster sugar and beat it until pale in color. Set aside.

4 .
Add this egg yolk mixture to the whipped cream and mix it well. Set aside.

5 .
In a pan heat water, add sugar and strawberry chunks. Cook until strawberries get soft.

6 .
Blend it well and your strawberry puree is ready.

7 .
In a pan heat water and add jelly powder. Cook until jelly powder dissolves. Set aside.

8 .
In a bowl add prepared mousse, strawberry puree, and gelatin and mix it well. Set aside.

9 .
In a bowl add prepared mousse, strawberry puree, strawberry chunks, and gelatin and mix it well. Set aside.

10 .
In a dessert glass add strawberry jelly, let it cool at room temperature and then add a layer of plain strawberry mousse. Refrigerate for 5 mins. Add strawberry chunks mousse, strawberry jelly, plain strawberry mousse and refrigerate for 5 mins. Add strawberry chunks mousse and refrigerate for 5 mins. Add strawberry jelly and refrigerate for 5 mins. Now top it with whipped cream, and strawberry slices and refrigerate for 5 mins again.

11 .
Your Multi Layered Strawberry Mousse is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
وہپڈ کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری وہپنگ کریم ڈال کر وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرکبیٹ کریں۔

2 .
نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں،ورنہ یہ بیٹ نہیں ہوگی۔

3 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری ڈال کوبارہ اچھی طرح بیٹ کریں. ایگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں ایگ یوک مکسچراور پیسی چینی ڈال کر اس کا رنگ ہلکہ پیلا ہونے تک بیٹ کریں۔

4 .
موز بنانے کے لئے ایگ یوک مکسچر کو وہپڈ کریم میں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
سٹرابیری پیوری بنانے کے لئے ایک پین میں پانی گرم کرکر کے اس میں، چینی اور سٹرابیری سلائس ڈال کرسٹرابیری کو نرم ہونے تک پکائیں.

6 .
پھر اسے اچھی طرح بلینڈ کراور سٹرابیری پیوری تیار ہے۔

7 .
سٹرابیری جیلی بنانے کے لئے ایک پین میں پانی گرم کرکے اس میں جیلی پاؤڈر ڈال کر جعلی پاؤڈر گھلنے تک پکائیں.

8 .
سادہ سٹرابیری موزبنانے کے لئے ایک باؤل میں تیارتیار موز، سٹرابیری پیوری اور جیلیٹن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
سٹرابیری چنکس موز بنانے کے لئے ایک باؤل میں تیارموز، سٹرابیری پیوری، سٹرابیری سلائس، اور جیلیٹن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

10 .
اسیمبلنگ کے لئے ڈیزرٹ گلاس میں سٹرابیری جیلی ڈال کر اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں اور پھر سادہ سٹرابیری موس کی ایک تہہ ڈال کر اسے پانچ منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں پھرسٹرابیری چنکس موس، سٹرابیری جیلی اورسادہ سٹرابیری موز ڈال کر پانچ منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں پھرسٹرابیری چنکس موزڈال کر پھر سے پانچ منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں پھراس میں سٹرابیری جیلی ڈال کر پانچ منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں۔ اب اس پر وہپڈ کریم اورسٹرابیری کے سلائسز ڈال کر دوبارہ پانچ منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں۔

11 .
ملٹی لیئرڈ سٹرابیری موز تیار ہے۔

Recipe Tips