Recipes

More

Nargisi Kofta Recipe by SooperChef

Nargisi Kofta Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Unlock the Secrets of Nargisi Kofta Recipe: A Delectable Egg and Meat Delight that Will Leave You Craving for More. Follow our Step-by-Step Guide to Prepare this Traditional Mughlai Nargisi Kofta Dish with a Modern Twist. Experience the Perfect Balance of Flavors, Textures, and Aromas in Every Bite. Elevate Your Culinary Skills Today!

 Ingredients

Ingredients for koftay Mixture
Ingredients for Masala

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a chopper add onion, ginger, garlic, green chilies, coriander Chop it well then add the beef mince and, roasted chana powder, poppy seeds, red chili powder, red chili flakes, salt, turmeric, coriander powder, and cumin powder. now add melted butter, Mix it well until the mince become soft.

2 .
Now take a boiled egg coat it with the prepared mince and deep fry it for 1-2 minutes.

3 .
In a preheated pan add oil, onion paste, ginger garlic paste and sauté for a minute then add tomato paste and cook it for 1-2 mins.

4 .
Now add red chili powder, turmeric, salt, chili flakes, coriander powder, and cumin powder. Cook it well then add yogurt and cook until the oil separates.

5 .
Now add water and koftay in it cover and cook it for 10-15 minutes.

6 .
Your Nargisi Koftay is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک چوپر میں پیاز، ادرک، لہسن، ہری مرچیں اورہرا دھنیا ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں پھراس میں بیف کا قیمہ،بھنے ہوئے چنے کا پاؤڈر، خشخاش، لال مرچ پاؤڈر، کُٹی لال مرچیں، نمک، ہلدی، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر اور پگھلا ہوا مکھن ڈال کر اچھی طرح چوپ کرلیں یہاں تک کہ قیمہ نرم ہو جائے۔

2 .
اب ایک اُبلے ہوئے انڈے کو تیار کیے ہوے قیمے کے ساتھ کوٹ کریں اور اسے ایک سے دو منٹ تک ڈیپ فرائی کرلیں۔

3 .
پھر پہلے سے گرم کئے ہوے پین میں کھانے کا تیل، پیاز کا پیسٹ، ادرک اور لہسن کاپیسٹ ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں پھر ٹماٹر کا پیسٹ ڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، نمک، کُٹی لال مرچیں، دھنیا پاؤڈر، اور زیرہ پاؤڈر ڈال کر اسے اچھی طرح پکائیں پھردہی ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں پانی اور کوفتے ڈال کر ڈھکن سے ڈھک دیں اور دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔

6 .
نرگسی کوفتے تیار ہیں۔

Recipe Tips