Recipes

More

Orange Mousse Dessert Recipe by SooperChef

Orange Mousse Dessert Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    2

Indulge in the creamy delight of our step-by-step guide to Orange Mousse perfection. Transport yourself to the tropics with the richness of our homemade Orange Mousse and share your feedback in comments.

 Ingredients

Ingredients for Orange Puree
Ingredients for Orange Mixture
Ingredients for Mousse

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take oranges and squeeze the juice out of them.

2 .
In a pan heat orange juice and add sugar, slurry and cook until it thickens.

3 .
Let it cool at room temperature and set aside.

4 .
In a bowl add condensed milk, orange juice and mix it well. Your Orange Mixture is ready. Set aside.

5 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

6 .
Now add orange mixture, orange food color and orange essence into it. Beat it again.

7 .
In a glass add a layer of orange puree at the bottom and pipe out the orange mousse at the top.

8 .
Orange Mousse is ready .Garnish it with orange pieces, mint leaves, whipped cream and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اورنج کی پیوری بنانے کے لئیاورنج کا رس نچوڑ لیں۔

2 .
پھر ایک پین میں اورنج کا رس گرم کر کے اس میں چینیاور سلری ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں

3 .
اب اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں اور ایک طرف رکھ دیں۔

4 .
اورنج مکسچربنانے کے لئے ایک باؤل میں کنڈینس ملک اورنج جوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ آپ کا اورنج مکسچر تیار ہے۔

5 .
موس بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری وہپنگ کریم ڈال کر وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں۔ نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ رکھیں،ورنہ کریم وہپ نہیں ہو گی۔

6 .
اب اس میں اورنج مکسچر، اورنج فوڈ کلر اور اورنج ایسنس دوبارہ سے بیٹ کریں۔

7 .
پھرایک گلاس میں نیچے اورنج کی پیوری کی ایک تہہلگا کراس کے اوپر اورنج موس کو پائپ کریں۔

8 .
اورنج ماؤس تیار ہے.اسے اورنج کے سلائیس، پودینے کے پتے اوروئپڈ کریم سے گارنش کریں۔

Recipe Tips