Pepperoni Potato Cake Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Try this Pepperoni Potato Cake made with K&N's Pepperoni if you love mashed potatoes but with a yummy twist. Top your cake with delicious marinara sauce to add all the right flavors. Give this pepperoni potato cake recipe a try and share your feedback with us.

Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 01
In a pan of slightly salted water add potatoes and boil until fully tender. Then add these boiled potatoes in a bowl and mash them well.

Step 02
In a pan add butter, milk, cheese and mix it well until dissolved. Then add black pepper, salt, mashed potatoes and mix it well. Note: Make sure your potatoes are not very soft and mushy. Your mashed potatoes are ready. Set aside to let it cool.

Step 03
Heat oil in a pan, add garlic and sauté it for a minute. Then add tomato puree, chili flakes, salt, black pepper, Italian seasoning and ketchup. Mix it well and cook on medium low flame for 15 to 20 minutes or until you reach your desired consistency. Lastly add chopped basil leaves and give it a good mix. Your sauce is ready, set aside.

Step 04
Prepare K&N’s Pepperoni as per the instructions on the pack.

Step 05
Take a round baking pan and grease it with oil.

Step 06
Firstly spread a layer of mashed potatoes in bottom evenly and cover it with marinara sauce. Cover it with prepared K&N’s pepperoni by overlapping one pepperoni on the other.

Step 07
Add another layer of mashed potatoes on top and cover it again with marinara sauce evenly. Cover with it mozzarella cheese, cut prepared K&N’s pepperoni in half and place on the edge of your pan making a border. Top it with olives, corns, green capsicum, red capsicum and sprinkle oregano and red chili on top.

Step 08
Bake in preheated oven at 180°C for 5 to 6 minutes or until cheese melts.

Step 09
Let it cool a bit, remove from pan and serve delicious pepperoni potato cake.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 01
ایک برتن میں پانی، نمک اور آلو ڈال کر اچھی طرح گلنے تک ابال کر آلوؤں کو ایک باؤل میں ڈال کر کوٹ لیں۔

Step 02
اب ایک پین میں مکھن، دودھ، چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں اور پھر اس میں کالی مر چ، نمک، کٹے ہوئے آلو ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ نوٹ: (اس بات کا دھیان رہے کہ آلو بہت زیادہ نرم نہ ہوجائیں)،میشڈ آلو تیار ہیں۔

Step 03
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون کر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، کٹی لال مرچیں، نمک، کالی مرچ، اٹالین سیزننگ اور کیچپ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے درمیانی ہلکی آنچ پر پندرہ سے بیس منٹ پکائیں اور پھر آخر میں بیزل کے پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں، سوس تیار ہے۔

Step 04
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Pepperoniتیار کر لیں۔

Step 05
اب ایک گول بیکنگ پین کو آئل سے گریس کرلیں۔

Step 06
پھر اس پر میشڈ آلو اچھی طرح پھیلا کر اس پر میری نارا سوس پھیلائیں اور تیار کی ہوئی پیپرونی کو ایک دوسرے کے ساتھ ملا کر رکھیں۔

Step 07
اب اس پر میشڈ کئے ہوئے آلوؤں کی تہہ لگاکر میری نارا سوس پھیلائیں اور اس پر موزریلا چیز ڈال دیں۔پھر تیار کی ہوئی پیپرونی کو درمیان سے کاٹ کر پین کے کناروں پر بارڈدر کی شکل میں کررکھ دیں۔اب اس پر کالا زیتون، سویٹ کارن، سبز شملا مرچ اور سرخ شملا مرچ رکھ کر اس پر اوریگانو او رکٹی لال مرچ چھڑک دیں۔

Step 08
پھر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر پانچ سے چھ منٹ چیز پگھلنے تک بیک کر لیں۔

Step 09
اب اس کو ٹھنڈا ہونے دیں، مزیدار پیپررونی پٹاٹو کیک تیار ہے اوون سے نکال کر سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW