Recipes

More

Peshawari Beef Pulao Recipe by SooperChef

Peshawari Beef Pulao Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    4
  • SERVING
    4

Peshawari Beef Pulao is a complete wholesome meal packed with all the right flavors. This Bakra Eid special recipe will make you crave for more. Try out this Beef Chana Pulao and share your feedback with us.
                                                                           

 Ingredients

Ingredients for Stock
Ingredients for Peshawari Beef Pulao

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add beef, beef fat, onion, tomatoes, ginger pods, garlic pods, red chili flakes, coriander seeds crushed, salt, black cardamom, star anise, green cardamom, bay leaves, water and bring it to a boil.

2 .
Cover and cook for 3-4 hours over medium low flame. Remove the lid after 1 hour of cooking and stir it well. cover and again and complete the remaining time of cooking.

3 .
Remove the beef from the stock and set aside. Reserve the stock for later use.

4 .
In a pot heat oil and add onion, green cardamom, star anise. Cook until onion starts to turn brown. Add white chickpeas, raisins, salt and mix it well.

5 .
Add prepared stock and bring it to a boil. Add prepared beef and cook for 3-4 mins.

6 .
Add prepared stock and bring it to a boil. Add prepared beef and cook for 3-4 mins.

7 .
Cover and steam over low flame for 10-15 mins.

8 .
Your Peshawari Beef Pulao is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
یخنی بنانے کے لئے ایک برتن میں گائے کا گوشت، گائے کے گوشت کی چربی، پیاز، ٹماٹر، ادرک، لہسن کے جوے،کُٹی لال مرچیں، دھنیا پسا ہوا، نمک، کالی الائچی، بادیان کے پھول، سبز الائچی، تیز پتے،اورپانی ڈال کر ابال لیں۔.

2 .
اب اسے ڈھکن سے ڈھک کرتین سے چارگھنٹوں کے لئے درمیانی آنچ پر پکائیں۔ایک گھنٹہ ڈھکن سے ڈھانپ کے پکا کر اچھی طرح ہلائیں پھردوبارہ سے ڈھانپ کے پکا لیں۔

3 .
پھرگائے کے گوشت کویخنی سے نکال کر ایک طرف رکھ دیں اور یخنی کو بعد میں استعمال کے لیے محفوظ کرلیں۔

4 .
پشاوری بیف پلاؤ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کریں اور اس میں پیاز، ہری الائچی اور بادیان کے پھول ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک کہ پیاز براؤن نہ ہونے لگے پھر سفید چنے، کشمش اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب تیارکی ہوئی یخنی ڈال کر اسے ابال لیں اور تیار گائے کا گوشت ڈال کراورتین سے چارمنٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر بھیگے ہوئے چاول ڈالیں اور اسی% پانی جذب ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پردس سے پندرہ منٹ تک دم دیں۔

8 .
پشاوری بیف پلاؤ تیار ہے۔

Recipe Tips