Recipes

More

Potato Bread Patties Recipe

Potato Bread Patties Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    4

Potato Bread Patties is a quick and easy snack for your teatime and lunchbox. Delicious Potato filling stuffed in bread is a perfect hastle free snack idea. Try out these appetizing Aloo Bread Patties and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients of Aloo Bread Patties:
Ingredients for Khatti Meethi Chutney:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil and add capsicum, onion, carrot and saute for 1-2 minutes. Now add cumin powder, salt, red chili powder, turmeric powder, coriander powder and mix well.

2 .
Now add potatoes and cook for 2-3 minutes. Add coriander and mix well. Take off flame. let it cool at room temperature.

3 .
Now take the bread slices and remove the edges. Place the potatoes mixture in between. Brush water on the edges.

4 .
Cover the edges forming round shape and fry the prepared bread aloo tikki until golden brown in color.

5 .
In a blender add mint leaves, green coriander, green chilies, tamarind pulp, lemon juice, sugar, salt, ketchup and blend well. Your hari chutney is ready.

6 .
Your Aloo Bread Patties are ready. Set aside.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بریڈ آلو پیٹی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں شملا مرچ، پیاز اور گاجریں ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں ذیرہ پاؤڈر، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب اس میں آلو ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور چولہابند کر دیں۔

3 .
پھر بریڈ لے کر اس کے کنارے کاٹ دیں اور اس کے درمیان آلوؤں کا مکسچر رکھ کر کناروں پر برش سے پانی لگائیں۔

4 .
اب اس بریڈ کے کناروں کو گول شکل میں رول کرکے گولڈن براؤ ن ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
کھٹی میٹھی چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈ ر میں پودینے کے پتے، سبز دھنیا، سبز مرچیں، املی کا گودا، لیموں کا رس، چینی، نمک اور کیچپ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، چٹنی تیار ہے۔

6 .
مزیدار پٹا ٹو بریڈ پیٹیز تیار ہیں۔

Recipe Tips