Recipes

More

Profiteroles Recipe

Profiteroles Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Craving those fancy French pastries but don't want the hassle?  This video is your answer!  We'll show you how to make delicious profiteroles at home in just minutes, complete with a heavenly pastry cream filling and decadent chocolate sauce. Impress your friends and family with this easy-to-follow recipe! 

 Ingredients

Ingredients for Rolls
Ingredients for Custard Creamy Filling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat water, butter, sugar and cook until starts to boil.

2 .
Once it starts boiling, add flour and mix it well with the help whisk to make a dough.

3 .
Transfer it to a bowl and beat it with the help of a beater.

4 .
Let it come to room temperature and then add eggs 2 by 2 and beat it well.

5 .
Now transfer this batter to a piping bag and squeeze it out on the greased baking tray in small portions.

6 .
Bake it in preheated oven at 160 degrees for 35-40 mins. Take them out of the oven and set aside.

7 .
In a pan heat Nestlé MilkPak Full Cream Milk and sugar. When it starts boiling, add custard slurry gradually and stir continuously to avoid lumps.

8 .
In a bowl add Nestlé MilkPak Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

9 .
Add the prepared custard to the whipped cream and beat it well.

10 .
Now fill the rolls with the prepared creamy custard filling and serve. Top them with melted chocolate. Your Profiteroles are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
رولز بنانے کے لئے ایک پین میں پانی، مکھن اورچینی ڈال کرابالیں۔

2 .
پھرایک بار جب یہ ابلنے لگے تواس میں میدہ ڈال کراچھی طرح سے مکس کریں.

3 .
اب اسے ایک باؤل میں ڈال کر بیٹر سے بیٹ کریں۔

4 .
پھراسے کمرے کے درجہ حرارت پر آنے کے بعد پھر دو دو کر کے نڈے ڈال کر اچھی طرح بیٹ کرتے جائیں۔

5 .
اب اس بیٹر کو پائپنگ بیگ ڈال کر گریس کی ہوئی بیکنگ ٹرے پر چھوٹے حصوں میں نکالیں۔

6 .
پھراسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پرپیتیس سے چالیس منٹ تک بیک کریں اورپھراوون سے نکال کر ایک طرف رکھ دیں۔

7 .
کسٹرڈ کریمفلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ اور چینی کو گرم کریں پھرجب یہ ابلنے لگے تو آہستہ آہستہ کسٹرڈ سلوری ڈال کر مسلسل چمچ چلائیں تاکہ گٹھلی نہ بنے۔

8 .
اب ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک وہپنگ کریم ڈال کر اچھے سے وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں۔ نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں ورنہ یہ وہپڈ نہیں ہوگی۔

9 .
تیار کسٹرڈ کو وہپڈ کریم میں ڈال کر اچھی طرح بیٹ کریں۔

10 .
اب پروفیٹرولز کو تیار کریمی کسٹرڈ فلنگ سے بھرلیں اور پگھلی ہوئی چاکلیٹ لگا کر سرو کریں۔ پروفیٹرولز تیار ہیں۔

Recipe Tips