Recipes

More

Punjabi Kadhi Pakora Recipe by SooperChef

Punjabi Kadhi Pakora Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Dive into the soul-soothing world of Kadhi Pakora – a burst of flavors in every bite. Elevate your cooking game with this mouthwatering Kadhi Pakora recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Gram flour mixture
Ingredients for Pakora
Ingredients for Kadhi
Ingredients for Tarka

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Yogurt, gram flour and water. Mix it well and set aside.

2 .
In a bowl add onion, potatoes, gram flour, coriander seeds crushed, cumin seeds crushed, red chili flakes, red chili powder, salt, green chilies, green coriander and water. Mix it well.

3 .
Now take a spoonful of this mixture and fry it until crispy and golden brown. Your Pakora are ready. Set aside.

4 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until translucent. Now add ginger garlic paste and mix it well.

5 .
Add red chili powder, turmeric powder, salt, coriander powder, cumin powder and mix it again.

6 .
Add gram flour mixture and water. Cover and cook for 30-35 minutes on low flame or until kadhi is ready.

7 .
In a pan heat oil and add whole red chilies, cumin seeds, mustard seeds, curry leaves, red chili powder and cook for a few seconds.

8 .
Pour this tarka into the kadhi and add prepared pakora to it. Give it a good mix

9 .
Kadhi Pakora is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیسن مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک دہی، بیسن اور پانی ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کر کے ایک طرف رکھ دیں۔

2 .
پکوڑیبنانے کے لئے ایک باؤل میں پیاز، آلو، چنے کا آٹا، دھنیا پسا ہوا، زیرہ پسا ہوا، لال مرچ، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ہری مرچ، ہرا دھنیا اور پانی ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
اب اس مکسچرکو گرم کھانے کے تیل میں ڈال کر پکوڑے تیار کرلیں.

4 .
کڑھی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈال کر اس کا رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
پھرلال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، دھنیا پاؤڈراورزیرہ پاؤڈر ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔

6 .
اب اس میں بیسن کا مکسچر اور پانی ڈال کر ڈھک کرتیس سے پینتس منٹ یاں کڑی پوری طرح پکنے تک ہلکی پکائیں۔

7 .
تڑکہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں صابت لال مرچیں، زیرہ، سرسوں کے دانے، کڑہی پتے اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔

8 .
پھراس کو کڑہی میں ڈال کرپکوڑے ڈال کر مکس کریں۔

9 .
پنجابی کڑھی پکوڑا تیار ہے۔

Recipe Tips