Schezwan Noodles Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Schezwan Noodles with K&N’s Tempura is a spicy treat for your tastebuds. Make tasty noodles with homemade schezwan sauce and enjoy your bowl of spiciness. Give this schezwan noodles with tempura recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Soak Kashmiri red chilies in lukewarm water for 30 minutes.

2 .
In a blender add red whole chilies, soaked Kashmiri red chilies, vinegar and blend it into a smooth paste. Add water if required.

3 .
In a pan heat oil, add garlic, ginger and sauté it for a minute. Add red chili paste in it and cook for 2 more minutes on medium low flame.

4 .
Add tomato ketchup, soy sauce, vinegar, salt, black pepper, sugar and mix it well. Add water according to your desired consistency.

5 .
Cover and cook it on medium low flame for 8 to 10 minutes or until oil appears. Your sauce is ready. You can store it for a week in an airtight jar.

6 .
Simmer a pot of slightly salty water; add one teaspoon oil and noodles in it. Let it boil until your noodles are fully done. Strain and set aside.

7 .
In a pan heat olive oil, add garlic and sauté it for a minute. Then add onion and sauté for another minute.

8 .
Now add your veggies; carrot, green capsicum, red capsicum, cabbage and stir fry on high flame.

9 .
Add salt, schezwan sauce and give it a good mix on high flame. Make sure you don’t overcook your veggies, keep them crunchy. Lastly add your noodles and mix all them until well combined. Take it off the flame, your noodles are ready.

10 .
Prepare K&N’s Chicken Tempura as per the instructions on the pack. Set aside.

11 .
Top your schezwan noodles with prepared K&N’s chicken tempura and garnish with spring onion.

12 .
Your tasty and spicy schezwan noodles with tempura are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کشمیری سرخ مرچوں کو گرم پانی میں تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک بلینڈر میں ثابت لال مرچیں، بھگوئی ہوئی کشمیری مرچیں اور سرکہ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔(اگر ضرورت ہوتو پانی بھی ڈالیں)

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن، ادرک اور سرخ مرچ پیسٹ ڈال کر ہلکی آنچ پر دو منٹ پکائیں۔

4 .
اب ٹماٹو کیچپ، سویا سوس، سرکہ، کالی مرچ، نمک اور چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔(اگر ضرورت ہوتو پانی بھی ڈالیں)

5 .
پھر ڈھکن سے ڈھک کر آٹھ سے دس منٹ پکائیں یا جب تک آئل اوپر آجائے، سوس تیار ہے۔

6 .
اب ایک برتن میں پانی،نمک، ایک کھانے کا چمچ تیل اور نوڈلز ڈال کر اچھی طرح پکنے تک ابلنے دیں۔

7 .
پھر ایک پین میں زیتون کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن ایک منٹ بھون لیں۔اب ا س میں پیاز ڈال کر ایک منٹ اور پکائیں۔

8 .
اب اس میں گاجریں، سبز شملا مرچ، سرخ شملا مرچ اور بند گوبھی ڈال کر تیز آنچ پر مکس کریں۔

9 .
پھر اس میں نمک اور شیزوان سوس ڈال کر تیز آنچ پر اچھی طرح مکس کریں (سبزیوں کو بہت زیادہ نہ پکائیں)اب اس میں نوڈلز ڈال کر مکس کریں، نوڈلز تیار ہیں۔

10 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق چکن تیمپورا تیار کر لیں۔

11 .
اب شیزوان نوڈلز پر تیار کیا ہوا چکن تیمپورا رکھیں اور ہرے پیاز سے گارنش کریں۔

12 .
سپائسی شیزوان نوڈلز تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW