Recipes

More

Slow Cooked Fusion Turkish Style Lamb

Slow Cooked Fusion Turkish Style Lamb

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    150
  • SERVING
    5

Presenting you this utterly delicious Slow Cooked Turkish Style Lamb that is completely irresistible. This soft and juicy meat along with rice will melt in your mouth like anything. Try out this unique Slow Cooked Fusion Turkish Style Lamb and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Meat Preparation:
Ingredients for Rice:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
On a board place lamb meat pieces and prick with fork.

2 .
In a bowl add yogurt, red chili powder, salt, ginger garlic paste, cumin powder, coriander powder, garam masala powder, papaya paste, green chili paste, mace powder, nutmeg powder and mix well. pour the prepared marinade over lamb meat pieces and marinate overnight.

3 .
Now in a pot heat oil and add marinated meat, and fry for 4-5 minutes or until golden brown in color.

4 .
Now cover the fried lamb pieces in foil paper. Steam it for about 1 hour for low medium flame. Reserve the released stock for later use.

5 .
Your juicy lamb meat is ready. Set aside.

6 .
In a pot heat oil and add onion, cook until translucent. Now add star anise, cinnamon stick, bay leaf and cook for a minute.

7 .
Add water, salt and bring it to boil. Add rice and cook until 80% water has been absorbed. Now cover with lid and steam over low flame for 10-15 minutes. Your Rice are ready.

8 .
In a platter add a layer of rice and top it with steamed meat. Cover the platter with dough. Brush egg on it and sprinkle nigella seeds on top.

9 .
Now bake it for 10 minutes over 200 degrees. Take out of the oven and cut the dough from the edges and remove it. pour the reserved stock over the meat and rice.

10 .
Your Lamb covered dough is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
لیمب بنانے کے لئے ایک بورڈ پرلیمب رکھ کر کانٹے سے نشان لگائیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں دہی، لال مرچ پاؤڈر، نمک، ادرک لہسن کا پیسٹ، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، پپیتا پیسٹ، ہری مرچ کا پیسٹ، جاوتری پاؤڈر اورجائفل پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ پھر اس میرینیشن کو لیمب پر ڈال دیں اور رات بھر میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا گوشت ڈالیں اورچار سے پانچ منٹ یا گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

4 .
اب فرائی کی ہوئی لیمب کو فوائل پیپر میں رکھیں اور ایک گھنٹہ درمیانی آنچ پر سٹیم کر لیں اور بچی ہوئی یخنی کو بعد میں استعمال کے لئے رکھ دیں۔

5 .
لیمب گوشت تیار ہے۔

6 .
چاول بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کرکچھ دیرپکائیں۔اب اس میں بادیان، دار چینی اور تیز پتا ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

7 .
اب اس میں پانی اور نمک ڈال کر ابلنے دیں۔پھر اس میں چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔اب ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔چاول تیار ہیں۔

8 .
اسمبلنگ کے لئے ایک پلیٹر میں چاول اورسٹیم کیا ہوا گوشت ڈال کر پلیٹر کو ڈو سے ڈھک دیں اور برش سے انڈہ لگا کر اس پر کلونجی ڈالیں۔

9 .
اب دو سو کے درجہ حرارت پر دس منٹ بیک کر لیں اور پھر اوون سے نکا ل کر ڈو کو اتار دیں اور اس پر بچی ہوئی یخنی ڈال دیں۔

10 .
ترکش سٹائل لیمب ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips