Recipes

More

Tikka Rice Platter Recipe

Tikka Rice Platter Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Join us in celebrating Eid with this mouthwatering Tikka Rice Platter recipe. Treat yourself and your loved ones to a feast fit for Eid with our Tikka Rice Platter and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Tikka
Ingredients for Masala Rice

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take the chicken pieces and place cuts on them.

2 .
Transfer them to a bowl and add yogurt, tikka masala, ginger garlic paste, oil, chili sauce, lemon juice, orange food color and mix it well. Marinate it for 30 mins.

3 .
In a pan heat oil and add marinated chicken pieces. Cook each side for 1-2 mins. Add leftover marinade.Now cover and cook until chicken is fully done. Set aside.

4 .
In a pot heat oil and add cumin seeds, green cardamom, star anise, black cardamom and sauté for a minute.

5 .
Add onion and cook until onion gets brown. Add coriander powder, red chili powder, cumin powder, salt and mix it well.

6 .
Add water and bring it to a boil. Add rice and cook until 80% water dries out.

7 .
Now cover and steam over low flame for 10-12 mins.

8 .
Serve these Masala Rice with Chicken Tikka and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن تکہ مصالحہ بنانے کے لئے چکن کیپیسس پر پر کٹ لگائیں۔

2 .
پھر انہیں ایک باؤل میں ڈال کراس میں دہی، تکہ مصالحہ ، ادرک لہسن کا پیسٹ، کھانے کاتیل، چلی سوس، لیموں کا رس، اورنج فوڈ کلر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور تیس منٹ کے لیے میرینیٹ کریں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کئے ہوئے چکن پیس ڈال کردونوں سائیڈ سے ایک سے دومنٹ تک پکائیں اور بچا ہوامیرینٹ اس پر ڈال دیں۔ پھراسے ڈھکن سے ڈھک کرچکن پوری طرح پکنے تک پکائیں.

4 .
مصالحہ رائس بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں زیرہ، سبز الائچی، سٹار سونف، کالی الائچی ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں۔

5 .
اب اس،میں پیاز ڈالیں اور پیاز براؤن ہونے تک پکائیں پھر دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈراورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
پھراس میں پانی ڈال کر ابالیں اورچاول ڈال کر اسی فیصد پکنے یاں پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب اسے ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پردس سے پندرہ منٹ تک دم دیں۔

8 .
تکہ رائس پلیٹر تیار ہے۔

Recipe Tips