Recipes

More

White Chicken Qorma Recipe | Sehri Special Recipes

White Chicken Qorma Recipe | Sehri Special Recipes

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

White Chicken Qorma is a traditional curry without which any Pakistani dawat party is incomplete. The lusciously aromatic gravy of Korma will always tempt you to have some more. Give try to this simply delicious Chicken Korma recipe a try and let us know your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Almond Cashew Nut Paste:
Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for Qorma:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add almonds, cashew nuts, and water and blend well into a thick paste. Set aside.

2 .
In a bowl add chicken, yogurt, lemon juice, and salt, and marinate the chicken for 15-20 minutes.

3 .
In a pan heat oil and add onion, saute for 2 mins. Now add ginger garlic paste and saute for 2-3 minutes.

4 .
Transfer sautéed onion to a blender, add green chilies, and blend into a thick puree. Your Onion Paste is ready.

5 .
In a pan heat oil and black peppercorns, green cardamom, cloves, cumin seeds, and saute for a minute.

6 .
Now add onion paste and cook until oil separates. Add chicken and cook over high flame for 15 minutes.

7 .
Now add black pepper powder, white pepper powder, and salt and cook for 2-3 minutes. Add almond cashew nut paste and cook for 1-2 minutes.

8 .
Add garam masala powder and mix well. Cover and cook for 15-20 minutes over a low flame or until chicken is done.

9 .
Take off the lid and serve with naan or roti. Your White Qorma is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کاجو پیسٹ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں بادام، کاجو اور پانی ڈال کراچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

2 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، دہی، لیموں کا رس اور نمک ڈال کر چکن کوپندرہ سے بیس منٹ کے لیے میرینیٹ کریں۔

3 .
پیاز پیسٹبنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کردو منٹ تک بھون لیں۔ اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر دو سے تین منٹ تک بھون لیں۔

4 .
اب ایک بلینڈر میں بھنا ہواپیازاورہری مرچیں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔پیاز پیسٹ تیار ہے۔

5 .
قورمہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں کالی مرچ،سبز الائچی، لونگ اور زیرہ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں پیاز ڈال کر آئل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں چکن ڈال کر تیز آنچ پر پندرہ منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس میں کالی مرچ پاؤڈر، سفید مرچ پاؤڈراور نمک ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں بادام کاجو کا پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

8 .
اب اس میں گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پرپندرہ سے بیس منٹ پکائیں۔

9 .
مزیدار وائٹ چکن قورمہ ریسپی تیار ہے۔ نان یا روٹی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips